Politiet måtte avslutte konsert med Kamelen etter rus, fyll og vold

Bergens-rapperen Kamelen ble natt til lørdag arrestert etter en konsert i Kristiansand som endte med fyll, narkotika, vold mot vakter og politi.

Publisert:

BLE TATT: Kamelen er en av de mest profilerte bergensrapperne, her på scenen på Bergenhus i 2017. Natt til lørdag gikk det over styr i Kristiansand. Foto: Bård Bøe (arkiv)

«Fredag smeller det! Kamelen på Kick Scene», reklamerte utestedet i dagene før konserten i Kristiansand sentrum.

Og smalt gjorde det, ifølge Fædrelandsvennen.

Politiet melder om en rekke hendelser i løpet av kvelden. Flere personer ble bortvist eller pågrepet for fyll eller bråk. Like før midnatt meldte politiet blant annet at to personer ble arrestert etter slagsmål ved utestedet.

Totalt ble fire personer pågrepet og en person innbrakt.

Rundt klokken 14.30 lørdag opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Christian Ekra, at alle som ble pågrepet og innbrakt nå er løslatt.

– Vi valgte å avslutte en konsert på Kick på grunn av ordensforstyrrelser og vold. Ingen vil bli fremstilt for fengsling og alle er nå løslatt, sier Ekra.

Kamelen pågrepet

Kamelens forsvarsadvokat Jørgen Riple bekrefter overfor BT at også rapperen ble pågrepet av politiet etter konserten. Ifølge advokaten vil han rette et krav mot politiet i Agder om å bli løslatt.

– Jeg vet at han er pågrepet basert på utsagn som kom frem under konserten, sier Riple.

Ifølge VG skal pågripelsen også skyldes forulemping av offentlig tjenestemann.

Advokaten har vært i kontakt med Kamelen og fått hans versjon av det som skjedde. Riple vil ikke på nåværende tidspunkt gå i detaljer omkring dette.

– Saken har fått store konsekvenser for ham. Han skulle egentlig vært på vei til utlandet nå for å spille inn en musikkvideo, sier advokaten.

Riple kjenner ikke til at budskapet i det som ble sagt skal ha vært noe annet enn det som kommer frem i Kamelens tekster.

– Som kunstner har man en ganske stor ytringsfrihet før ting blir straffbart, sier Riple.

PÅGREPET: Rapperen Kamelen alias Marcus M. Mosele fra Bergen vil rette krav om løslatelse mot politiet i Agder. Han har tidligere sonet flere voldsommer. Foto: Tor Høvik

Les også

Ute av fengsel, tilbake i studio

Vold mot politi og vakter

Inne på stedet hadde folk utøvd vold mot vakter, og da politiet kom til gikk enkelte løs på dem også.

Da klokken var i ferd med å bikke midnatt valgte politiet å avslutte konserten.

STOPPET: Artisten Kamelen fikk ikke spille ferdig på Kick scene. Foto: NTB Scanpix

– Det var så mye ordensforstyrrelser, slagsmål og slike ting at innsatsleder og operasjonsleder valgte å avslutte konserten, opplyser operasjonsleder Christian Ekra i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Les også

På Kamelens nye singel oppdager vi hva som ligger bak den harde fasaden

Uvanlig hektisk

Politiet meldte selv om hendelsen på Twitter klokken 00.15.

– Politiet beslutter etter en totalvudering å avslutte en konsert på et utested. Dette for å opprettholde sikkerhet for publikum og ro og orden. Også fordi det var flere slagsmål, vold mot vakter, ordensforstyrrelser, bruk og besittelse av narkotika, høyt antall berusede personer, forulemping av politiet, samt forsøk på vold mot politiet, opplyser nattens operasjonsleder.

Publisert: