– Beina blir slått vekk under deg

Eierne av Sydnesgaten 33 fortviler over at huset de har lagt ned så mye arbeid i er ødelagt.

Publisert:

HJEMMET ØDELAGT: Lene Kårtveit og mannen eier det meste av Sydnesgaten 33 (det røde huset), og fortviler over at det nå har fått store brannskader. Selv var de ikke hjemme natt til søndag. Foto: Eystein Røssum

– Det er en fortvilende beskjed å få. Vi har snakket med leieboerne våre, og de er heldigvis ok og har det bra, sier Lene Kårtveit. Hun og mannen bor selv i huset, men var bortreist i helgen. Bare hybelboerne var hjemme.

Les også

For farlig å gå inn i huset i dag

SKADER: Sydnesgaten 35 ble helt utbrent i natt, men også nr. 33, som ligger vegg i vegg, tok fyr. Foto: Jan Hanchen Michelsen, Sydnes og Nøstet velforening

Søndag formiddag prøvde Kårtveit å få summet seg, etter å ha fått nyheten om at huset som ligger vegg i vegg – Sydnesgaten 35 – er helt utbrent, og at også deres eget hus, nr. 33, har fått store brannskader.

– Beina blir jo slått litt vekk under deg når du får en slik beskjed, sier Kårtveit.

STORE SKADER: Slik så det ut på Sydnes søndag morgen. Sydnesgaten 35 til venstre, Sydnesgaten 33 til høyre. Foto: Eystein Røssum

Birger Berge leier hybel i kjelleretasjen hos Kårtveit, og var på vei hjem fra byen da han møtte synet av brannbiler og en avsperret gate.

– Det var ganske sjokkerende og ikke hyggelig. Jeg vet ikke hvordan det ser ut på hybelen min, der jeg har alt jeg eier, sier Berge, som fikk sove hos venner i natt. Han håper å få slippe inn igjen i huset i løpet av dagen.

– Jeg er jo glad for at jeg ikke var hjemme da det begynte å brenne, sier Berge.

– En perle av et hus

Også Kristin Andresen Soldal eier en liten leilighet i Sydnesgaten 33. Heller ikke hun var der i natt.

– Jeg bor i Øystese, og vi bruker den bitte lille leiligheten vår i Sydnesgaten bare når vi har ærend i Bergen. Det som har skjedd er forferdelig trist, særlig for Lene Kårtveit og mannen. Det er en perle av et hus, og de har fått det så fint, både ute og inne. Heldigvis gikk ingen liv tapt, sier Soldal.

Håper de finner brannårsaken

Nå er huseierne spent på om huset kan berges, eller om det faktisk er totalskadet, slik som det hardest rammede nabohuset åpenbart er.

– Min første reaksjon er at huset må bygges opp igjen. Vi har vært veldig glade i det. Og så håper jeg de finner brannårsaken, sier Soldal.

Publisert: