Oppdager nye muskler

Bergens slappeste henger i slynger.

Publisert Publisert
  • Jo Hjelle
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

På sin oppdagelsesferd gjennomtreningsmuligheter har «Bergens slappeste» havnet i slyngene. Hos Tonus påNesttun henger tau og løkker fra taket klar for dem som vil starte et nytt ogbedre liv. De åtte «slappe» må le når instruktøren lover at alle skal fly førde er ferdige med treningsøkten.

— Slyngetrening er ikke som å sittei et treningsapparat. Det er en ubalanse i øvelsene som aktiverer muskler som mange ikke bruker, fortellerfysioterapeut Nina Theodorsen.

Les også

«Jeg ble en smule bekymret da jeg så bilde av en utøver i spagaten med en fot i hver slynge»

Hun forklarer hvordan kroppenoppdager glemte muskler og klarer å få dem i sving igjen.

- De vil kjenne det etterpå, sier hun med et lurt smil.

Hun er vant til å trene folk medvondter både her og der. Det handler ofte om muskelmasse rundt ledd i kroppen.Etter noen omganger i slyngene, kjenner folk at det gjør godt og at de kanbevege seg uten å ha så mye vondt, kan hun fortelle.

Øvelsene ser først ikke ut til åvære så tøffe, men ganske snart pipler svetten frem på pannen. «Bergens slappeste»henger i stroppene, bøyer knær og drar seg opp etter armene. Åtte øvelser tar for seg skjulte og glemtemuskelgrupper fra topp til tå.

Etter en times tid kommer den sisteflyveøvelsen. De «slappe» tar fart og flyr jammen opp og frem et øyeblikk førslyngen svinger dem tilbake.

— Tenk på Svanesjøen! roperTheodorsen til stor latter fra de slitne «slappe».

— Dette var gøy, men overraskendeutfordrende, sier Jens Eikeset.

30-åringen regner med å fåproblemer med å komme seg ut av sengen i morgen.

Publisert