- Innser hvor heldige vi har vært

Det sier konen til Lindås-mann som måtte dukke for kulene onsdag morgen. Torsdag kveld er han på vei hjem.

BEROLIGET FAMILIEN: Slik var meldingen 54-åringen fra Lindås sendte hjem onsdag morgen, lenge før Statoil hadde varslet de pårørende eller noen medier hadde oppdaget saken.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Onsdag lå han langflat mens kulene suste over hodet på ham.

Les også

Konen fikk denne meldingen. En time senere ringte Statoil.

Lindås-mannen ble i all hemmelighet flydd ut av In Amenas og i trygghet onsdag, sammen med tre andre nordmenn som slapp unna angrepet fra

Les også

Siste: - Algeries militæraksjon feilet

gisseltakerne.— De ble i militærleiren, som lå en times kjøring unna gassanlegget, helt til onsdag ettermiddag. Deretter ble de i all hemmelighet kjørt ut til flyplassen, der de ble stående og vente på å få nok sikkerhetsvakter som kunne eskortere dem ut på rullebanen, sier mannens kone.

Klistret til fjernsynet

Deretter ble de fire nordmennene flydd til en annen flyplass, hvor ferden gikk videre til London. Det var sent torsdag kveld ventet at de fire ville lande på Flesland i løpet av natten eller tidlig fredag.

Les også

Stoltenberg: - Vi er svært bekymret for våre landsmenn

Lindås-mannens kone har sittet klistret til fjernsynet og fulgt med på de mange svært dramatiske og tildels motstridende meldingene om kampene som foregikk inne i Statoils gassanlegg.Hun var også i kontakt med familiemedlemmer av en Statoil-ansatt hordalending, som trolig er blant de ni nordmennene som det torsdag kveld ennå ikke var redegjort for.

— Det har gått mer og mer opp for meg hvor vanvittig heldige vi har vært, sier kvinnen.

Evakuerer fra Algerie

Statoil evakuerte torsdag rundt 40 ansatte fra alle sine anlegg i Algerie. Etter å ha sluppet av ansatte fra BP i London, setter de kursen til Flesland, der de er ventet å lande natt til fredag eller fredag morgen.

Les også

Tok sjansen på angrep da terroristene skulle flytte gisler

Konsernsjefen i Statoil, Helge Lund, sier at Statoil ennå ikke har fått bekreftede opplysninger om hva som har skjedd med de norske gislene.

Les også

- Jeg trodde det ville gå slik

— Vi er i en situasjon hvor vi ennå ikke vet om vi vil få alle våre ansatte hjem i god behold eller ikke, sier Lund.Lund sier at Statoil stiller alle sine ressurser til disposisjon. De henter hjem såkalt ikke-kritisk personell fra Algerie.

— Vi bruker tre fly for å frakte hjem rundt 40 ansatte til Bergen, via London, sier Lund.

Publisert