— Kommunen som byggeier fraskriver seg alt ansvar i problemene med Torget. Men det er kommunens ansvar at Mathallen står der i dag og at bygget ble så dårlig som det ble, sier Jørn-Åge Stikholmen.

Fra november 2013 til april 2014 var han prosjektleder for Fisketorget, ansatt av Totalreform. Etter kun fem måneder sluttet han.

— Designet for rotter

I dag følger Stikholmen dramaet rundt Mathallen fra utsiden. Han er godt kjent med feilene og manglene som har stått i kø.

— En ting er glipene i glassdørene, en annen ting er fryse- og kjølesystemet, og ikke minst har ventilasjonsanlegget vært problematisk. Egentlig har alt gått feil.

— Kommunen kan ikke late som om de er overrasket over at rotter dukker. Bygget er som designet for at rotter skal komme seg inn, legger han til.

- Ansvarsfraskrivelse

Stikholmen mener kjernen i problemet er pulverisering av ansvar.

— Kommunen var lure og fikk en avtale med Totalreform om driften. Dermed fjernet de seg egentlig fra alt ansvar, mener han.

Da han var prosjektsjef, var Gunnar Bakke (Frp) næringsråd.

— Alt vi fikk beskjed om fra det holdet var at Bakke ikke hadde noe med tekniske å gjøre. Det ble bare sendt videre ut i et endeløst byråkrati, sier han.

Næringsbyråd Stormoen viser til finansbyråd Liv Røssland om kritikken på selve bygget.

Om de siste dager støy rundt Mathallen sier han at det jobbes hardt for enrask gjenåpning.

— Det er vanskelig for meg å svare på dette uten at Stikholmen kan være mer konkret. Vi har en konstruktiv og god dialog med Totalreform, og har en langsiktig avtale med dem. Akkurat nå handler det om å få sanert bygget for skadedyr slik at det kan åpnes igjen. Mer langsiktig ønsker vi et rikere tilbud med både sjømat og grønt, og vi ser på dette nå, sier næringsbyråden.