Dømt for beføling i taxien

Drosjesjåføren fra Norgestaxi er dømt for å beføle to kvinner i bilen mens han kjørte.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Det var natt til søndag 14. november 2010 sjåføren hentet en kvinnelig passasjer i Fyllingsdalen. Hun skulle til kjæresten i sentrum, som hadde bestilt bilen. Den unge kvinnen var alene med sjåføren og satte seg foran.

Håndvesken mellom lårene Hun hadde vært på fest og var trøtt, men våken under hele turen. Rett før Løvstakktunnelen, klappet sjåføren henne på låret.

Han begynte å føre høyre hånd oppover hennes venstre lår. Det gjentok seg. Hun skjøv hånden hans bort da han befølte låret hennes for tredje gang. Kvinnen var iført skjørt.

Ifølge dommen befølte han henne mellom fem og syv ganger, og «berøringen skjedde dels oppå låret og dels på innsiden av låret og oppmot skrittet hennes, men uten at tiltalte på noe tidspunkt berørte skrittet til fornærmede.» Kvinnen satte håndvesken mellom lårene sine for å hindre ham i å komme til.

Taus da han strøk Kjøreturen varte i 22 minutter, og kvinnen ble redd.

Drosjesjåføren var taus da han strøk henne oppover lårene. Da hun endelig kom frem, spurte hun om sjåførens navn og noterte drosjenummeret. Siden anmeldte hun saken til politiet.

«Tusen takk gentleman»

Tolv dager senere fikk sjåføren ny tur på Sandsli, denne gangen en kvinne iført bukser og kåpe. Hun skulle kjøres til sentrum. Kvinnen var noe bevegelseshemmet, og han åpnet døren for henne. Hun satte seg foran og sjåføren satte på setevarmeren. Kvinnen ble fornøyd med servicen hun fikk og strøk sjåføren over kinnet. Ifølge dommen sa hun: «Åhh tusen takk gentleman».

Kjøreturen gikk greit, de snakket om løst og fast, men da de kom til Strømgaten førte mannen hånden raskt over hennes lår og opp mot skrittet, uten å berøre det.

Dette gjentok seg en gang da de passerte Fløibanen. Da de kom frem, gikk kvinnen ut av bilen. Sjåføren «kom mot henne bakfra og gjorde nok en bevegelse med hånden over hennes lår og opp mot skrittet hennes, denne gangen som en kraftig bevegelse og han holdt et grep rundt låret hennes.» 2. desember 2010 anmeldte hun ham til politiet.

Fengsel i 45 dager 7. desember beslagla politiet sjåførens kjøreseddel etter at de to kvinnene hadde anmeldt ham. Retten trodde på dem.

I skjerpende retning legges det vekt på at det skjedde med kvinner på kveld— eller nattestid. De var sårbare fordi de ikke har noen reell mulighet til å komme seg ut av bilen, heter det i dommen.

Sjåføren er dømt 45 dager betinget fengsel og mister retten til å kjøre drosje i to år.

Nekter for det

Drosjesjåføren bekrefter at han var sjåfør for de to kvinnene, men avviser at han befølte dem.

— Jeg har ikke diskutert dommen med min klient og vet ikke om vi vil anke. Utover det har jeg ingen kommentar, sier forsvarer Jostein Alvheim.

Jan Tennfjord i Norgestaxi bekrefter at de mottok klager på den aktuelle sjåføren.

— Vi ba passasjerene anmelde ham til politiet, som raskt fulgte opp sakene. Denne oppførselen er helt uakseptabel, og vi er fornøyd med at slike sjåfører lukes ut, sier Tennfjord.

Publisert