Her triller tyvene ut handlevognen full av varer

Publisert Publisert

FORSYNTE SEG: Handlevognen skal ha vært full av blant annet bleier og dopapir da denne tyven forsvant ut dørene. Foto: OVERVÅKNINGSKAMERA

  • Nå vil jeg advare andre butikkeiere i Bergen, sier Jørgen Totland, butikksjef hos Coop Extra i Sædalen.
  • Elise Løvereide
  • Hanne Louise Åkernes
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det er sjelden de ansatte i butikken i Sædalen opplever stjeling i stor skala. Stort sett tar de folk i å putte mindre varer innunder jakken, i en veske eller en sekk. Da tilbyr de tyvene høflig en korg, hvor de kan legge varene i, før de går videre. Forrige fredag ble de derimot utsatt for en litt annen metode.

— Dette er rett og slett utrolig frekt, sier butikksjef Totland.

Naskerekord:

Les også

- Presset for å ha de fineste gavene er ufattelig stort

Bleier og toalettpapir

Tre unge menn tok seg inn i butikken. En av dem tok med seg en handlevogn, en annen tok med seg en korg, mens den tredje bare vandret rundt i butikken. Etter tyve minutter, hvor mennene blant annet hamstret store mengder bleier og toalettpapir, beveget de seg mot utgangen. Men i stedet for å betale, lusket de seg forsiktigut av butikken, mens den som satt i kassen tok imot en annen kunde.

HANDLET LENGE: Tyvene plukket varer i omtrent tjue minutter, før de stakk ut av butikken. Det de hamstret mest av var bleier. Dette er lett å selge videre flere steder i Europa.

Deretter kjørte de av gårde. En eldre mann, som satt ved utgangen av butikken, varslet betjeningen om det han oppfattet som noe mistenkelig oppførsel.— Jeg kjørte noen runder for å se om jeg fant dem igjen, men uten hell. Jeg varslet deretter politiet og de andre butikkene i området. Dette så svært organisert og proft ut, så jeg er ikke i tvil om at dette kan skje igjen. Nå vil jeg gjerne advare andre, sier Totland.

Butikksjef:

Les også

Løp 400 meter etter butikktyv

Nøye planlagt

Butikksjefen tør ikke gjette hvor mye tyvene fikk med seg.

— Det blir ren spekulasjon, men det var i alle fall en svært overfylt handlevogn, sier han.

Tilbake på kontoret så han gjennom videomaterialet.

— På videoen var det enkelt å se at de kjente hverandre, selv om de kom hver for seg. Dette var nok nøye planlagt, sier han.

— Vi opplevde at politiet tok det svært alvorlig. Det setter vi pris på, sier Totland. Han varslet også de andre Extra-butikkene i byen.

– Det er en metode som kan være lett å gjennomføre, da de ansatte ofte er opptatt med sine oppgaver. Stort sett oppdager vi stjeling svært raskt, men dette var første gang vi opplevdeakkurat denne metoden.

Politiet: – Vi kjenner til metoden

— Vi har hørt om denne metoden før, men det er ikke dagligdags. Det er ukjent for oss dersom det har oppstått nye runder med dette, sier førstebetjent Rune Mjelde i politiet.

Morten Ørn, stasjonssjef ved Bergen Sør politistasjon, sier de kjenner til det aktuelle tyveriet.

BEKJENTE: De tre mennene latet som om de ikke kjente hverandre da de kom inn i butikken. På kamera kan man likevel se at de gir hverandre tegn inne i butikken. Foto: Overvåkingskamera

— De tre gjerningspersonene ble ikke gjenkjent av politiet i Hordaland, og er ikke blitt tatt etter tyveriet. Vi har sendt kamerabildene av dem til politidistriktene, men etterforsker ikke saken videre da vi ikke har flere spor å gå etter, sier Ørn.- Er dette en vanlig metode blant tyver?

— Den er ikke veldig vanlig, men forekommer fra tid til annen. Det skjer gjerne når de butikkansatte er uoppmerksomme.

Ørn tror gjerningspersonene er omreisende, uten tilknytning til Bergen eller til Vestlandet. Derfor blir de også vanskelig å identifisere.

— Vi har en lys personbil å gå etter, og de ser ut til å være av nordafrikansk opprinnelse, sier stasjonssjefen.

Les også:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Tyv tatt mens han virret rundt med dataskjermer og tastatur

  2. - Det var veldig spesielt. Det var underlig.

  3. Kvinne i Øvregaten våknet og fant tyv i huset

  4. Tok «pitstop» i barnehagen etter utekveld

  5. Bergen er de narkomanes by