Trafikklærer som kom til dødsulykken reagerer på at folk spekulerte i årsak på sosiale medier

Jannike Bondevik var en av de første som kom til ulykkesstedet der en buss og et vogntog kolliderte på E16 mandag.

Publisert:

SOSIALE MEDIER: Trafikklærer Jannike Bondevik reagerer på at mange spekulerte i årsaker på sosiale medier mens redningsarbeidet pågikk på E16 mandag. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Sammen med flere andre bilister som kom til åstedet gjorde trafikklæreren en innsats for å hjelpe de skadde. Kommentarene som straks var å finne på sosiale medier gjør at hun reagerer.

Uavklart på ulykkesstedet

– Mange var raskt ute med å klage på veistandard og andre ting. De konkluderer med hva som hadde skjedd uten at de visste noe om det, sier hun til NRK Hordaland.

Tirsdag skrev hun et innlegg på sin Facebook-side for å fortelle litt om hva hun opplevde. Mange har kommentert hennes reaksjon.

Den omkomne og flere skadde var fortsatt på stedet da folk konkluderte på sosiale medier.

- At folk kan konkludere slik så tidlig, synes jeg er dumt, sier Bondevik til NRK.

Haglet med kommentarer

Henning Søvik, som administrerer Facebook-gruppa «Ny E16 Bergen–Voss umiddelbart», måtte moderere og slette kommentarer som kom inn.

– Selv kort tid etter ulykken var det mange som var raske med å spekulere og legge skyld. Det er ikke i orden, og vi må vise respekt, sier Søvik til NRK.

Kommentarer som «førerfeil», «folk kjører som idioter» og «veien ligger bare der, det er førerne som må skjerpe seg» haglet inn.

Ber folk tenke seg om

Lensmann på Voss, Ivar Hellene, sier det er uheldig at folk kommenterer på sosiale medier før politiet har konkludert med hva som har skjedd.

– Samfunnet er blitt slik at hvem som helst kan ytre seg i sosiale medier. Det er ikke noe politiet kan stoppe, men vi kan be folk om å tenke seg om, sier han til NRK.

Publisert: