Barna skrudde opp lyden på TV-en for ikke å høre at pappa slo samboeren

En bergenser er dømt for å ha misbrukt stedatteren seksuelt og mishandlet fire samboere. Hans to barn brukte TV og hodetelefoner for ikke høre at faren slo samboeren

Ellen Eikeseth Mjøs er bistandsadvokat for flere av de fornærmede. Her sammen Tore Johan Sørland. Han var politiadvokat og deltok under det første fengslingsmøtet i 2015.
  • Per Lindberg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Min klient er kjent med domsresultatet og har tatt betenkningstid. Han vil vurdere om han skal anke, sier forsvarer Stein Erik Ottesen.

Den 46 år gamle mannen har innrømmet delvis straffskyld, men nekter for å ha misbrukt stedatteren seksuelt. Han er dømt til fengsel i seks år og seks måneder.

Rus og sjalusi

I en 44 sider lang dom fra Bergen tingrett beskrives 46-åringens opptreden mot fire kvinner han bodde sammen med i fire ulike perioder, fra 1999 til 2015. Datter til den ene kvinnen og hans to egne barn fikk også unngjelde.

Retten skriver at mannen var sjarmerende og snill mot de fire kvinnene i begynnelsen av forholdet, for deretter å snu om når de fikk sterke følelser for ham og flyttet sammen.

Les også

- Sjalusi er en rød tråd i livet

Voldsbruk ble unnskyldt og forsøkt reparert, blant annet ved gaver og kompliment. Han hadde rusproblemer og var sjalu.

Slått da hun var gravid

Retten skriver at samtlige kvinner opplevde dødsangst og at deler av volden de fire opplevde kunne ha endt med døden.

Voldshandlingene startet mot den første samboeren i 1999 og pågikk til høsten 2006 da forholdet tok slutt. Hun ble slått og mishandlet mens de bodde sammen. Da kvinnen var gravid første gang, ble hun slått en gang. Under svangerskap nummer to slo han henne, tok kvelertak på henne og kastet henne opp i sengen. Kvinnen ble også sperret inne på soverom og bad, heist opp etter veggen.

Les også

«Eg dreper deg og ungen, eg skal spenne han ut om so e'»

Mor la lokk på saken

Den andre kvinnen bodde han med fra 2009 til 2011. Også hun ble utsatt for mishandling og vold. Hun ble blant annet slengt i gulvet, dratt etter håret, skubbet og tatt kvelertak på. Hun hadde en datter, og mannen ble funnet skyldig i å ha hatt seksuell omgang med stedatteren mens han bodde sammen med moren.

Han er blant annet funnet skyldig i å ha befølt jenten som da var under 14 år. Jenten har hatt store problemer i ettertid. Overgrepene pågikk mens moren var i huset, ifølge dommen. Datteren fortalte om overgrepene til sin bestemor og mor, men de la lokk på saken. Moren begrunnet dette med at hun ikke orket tanken på at hennes egen sak ville måtte trekkes frem, ifølge dommen.

Filmet sex

Den tredje samboeren ble mishandlet fra 2011 til 2014. Mannen slo henne, dro henne etter håret og spyttet på henne og filmet mens de hadde sex uten at hun hadde visste om dette.

Den fjerde kvinnen bodde med mannen fra august 2014 til oktober 2015. Kvinnen hadde hørt at mannen hadde vært voldelig mot tidligere samboere, noe han nektet for. Hun beskrev ham som sjalu, hun ble nektet å gå i spesielle klær og ble omtalt som «horekjerring». Hun ble tatt kvelertak på, lagt i bakken, sparket og slengt over bordet. 18. oktober 2015 spisset det slik at politiet kom til stedet, ifølge dommen.

Politiets etterforskning viste at kvinnen ikke var det eneste offeret. Også hans to egne barn er fornærmede i saken.

Datteren ble slått en gang. Videre var hun og broren vitne til at faren mishandlet samboeren. Jenten fortalte at hun var vitne til at faren satt oppå samboeren og tok kvelertak på henne. For å skjerme sin yngre bror, tok hun ham med inn på soverommet og satte opp lyden på TV eller spill for å ikke høre at faren slo sambooeren. Høretelefoner ble også brukt, ifølge dommen.

46-åringen var også tiltalt for å ha mishandlet en av kvinnene mens hans sønn var vitne til det. Mannen ble frifunnet for dette.

Mannen må også betale oppreisningserstatning på til sammen 740.000 til ekssamboerne, jenten som ble mishandlet seksuelt og sine to egne barn. Han er dømt til aldri å oppsøke stedatteren og de fire tidligere samboerne. Han er også dømt til kontaktforbud mot sine egne barn i fem år.

Det har ikke lyktes BT å komme i kontakt med de fornærmedes bistandsadvokat.

Publisert
  1. Overgrep
  2. Krim
  3. Rettssaker
  4. Bergen tingrett

Les mer om dette temaet

  1. - Kurset var livsviktig for meg

  2. - Når du lever med vald, trur du til slutt at det er normalt

  3. Menn som dreper kvinner

  4. Overvåkes av kjæresten

BT anbefaler

Fikk tre og en halv times varsel

Frem med stoler, bord og QR-koder. Nå er det ikke mulig å bestille en øl i baren lenger.

LES SAKEN