Løper for en ny Kollen-triumf

Gular stormer frem på bred front og satser på å kopiere triumfen fra fjorårets Holmenkollstafett i Oslo neste lørdag.

Publisert Publisert
  • Magnar Taule
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

— Noe annet vil være passivt, mener Lars Røttingen (25), som med sin sterke løping på andreetappe brakte Gulars førstelag i teten på Ask-stafetten i går.

Der ble de til Raymond Maudal hadde passert målseilet på tiden 15, 12. Haugesund på andreplass fikk 15, 30, mens Ask fulgte sekundet etter der igjen, og tok en populær tredjeplass på hjemmebane.

Vil gå for reprise

Men det var Gular det handlet mest om. De ble i fjor det første norske laget på ti år som har vunnet en Holmenkollstafett, som de siste årene har vært kraftig dominert av de svenske lagene. Nå blir utfordringen å gjøre det samme igjen.

— Det blir spennende å se hvordan vi takler favorittstempelet. Men vi har ikke noe dårligere lag enn i fjor, og du ser jo her hvilken bredde vi besitter, sier Lars Røttingen.

Han viser til at Gular i går klarte å stille tre gode lag i A-klassen. Fasiten ble seier, fjerde- og femteplass blant de syv lagene i herrenes eliteklasse.

— Klart at vi må gå for en reprise i Oslo, fastslår Ådne Svahn Dæhlin.

Tøff konkurranse

Han hadde klart beste etappetid på sin 1100 m lange femteetappe, og ser ut til å gå mot en sterk sesong. EM i Göteborg er målet for 800 meter-spesialisten, som løper Bislett Games så tidlig som 2. juni. Det var der han slo igjennom i fjor.

Men først håper han å være med på en ny Gular-triumf i Oslo-gatene.

— Det er utrolig inspirerende at vi klarer å ha et så bra klubbmiljø, med så mange løpere som kan trene sammen på et såpass høyt nivå, mener 24-åringen.

I går hadde Gular 18 løpere i aksjon i eliteklassen, og konkurransen om de 15 plassene på Kollen-laget er sylskarp.

— Og enda har vi sterke folk i bakhånd. Så det er ingen tvil om at vi har et godt lag, påpeker Ådne Svahn Dæhlin.

Har ikke svidd kruttet

— Et kanonlag, retter Lars Røttingen og ramser opp de som ikke var på Askøy i går: Asbjørn Amundsen, Tord Indredavik, Terje Aggvin og Quincy Douglas.

— Det betyr at vi ikke har svidd av alt kruttet ennå. Det fine er at vi har så solid spennvidde – med så vel kjappe løpere, utholdende løpere, som folk som er gode både i motbakke og nedoverbakke.

Selv trives han best når det går bratt opp og melkesyren brenner i lårene.

I fjor løp han opp Besserud (1800 meter i motbakke) og han tror det blir en tilsvarende etappe i år. Ådne Svahn Dæhlin skal løpe startetappen inne på Bislett. Det betyr 1200 m på bane.

— Da er det på med piggskoene og full gass, sier Svahn Dæhlin og ler godt.

Gulars vinnerlag, i etappevis rekkefølge: Eirik Myrmel, Lars Røttingen, Eystein Lysholm, Tommy Laitinen, Ådne Svahn Dæhlin og Raymond Maudal.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Fanas juniorjenter kuppet dameklassen

Foto: Siv Dolmen

BT anbefaler

– Jeg har ingen tillit til deg, skrev Koomson til sportssjefen. Så uteble han fra trening.

– Jeg har ingen tillit til deg lenger, skrev Gilbert Koomson til Rune Soltvedt, sportssjef i Brann.

LES SAKEN
  1. Arna