Letingen etter vrakdeler fra helikopterulykken er avsluttet

Dersom folk finner vrakdeler på Turøy, ønsker politiet å bli varslet.

FERDIGE MED SØK: Selv om det fortsatt mangler viktige deler, har Havarikommisjonen avsluttet søkene etter helikopterulykken ved Turøy. - Vi må gjennomgå funnene og se hva vi har og hvor vi har gjennomsøkt, før vi eventuelt avgjør om vi skal fortsette letingen, sier havariinspektør Tor Nørstegård. Foto: RUNE NIELSEN

 • NTB
 • Erlend Langeland Haugen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Fredag kveld avsluttet Havarikommisjonen søkene etter vrakdeler fra helikopterulykken ved Turøy utenfor Bergen 29. april, der 13 personer omkom.

Havariinspektør Tor Nørstegård sier til VG at det fortsatt mangler deler som de anser som vesentlige for å kaste lys over ulykken, og som ikke er funnet.

— Men vi må gjennomgå funnene og se hva vi har og hvor vi har gjennomsøkt, før vi eventuelt avgjør om vi skal fortsette letingen, sier Nørstegård.

Nyheter hele døgnet:

Les også

Lik BT på Facebook

Ber folk om hjelp

Politiet ber folk som ferdes i området om å være observante. Dersom man finner vrakdeler, skal disse leveres til lensmannskontoret på Straume. Eventuelt ønsker politiet å få beskjed om funnene.

— Da kan vi få hentet delene selv, sier politiførstebetjent Torbjørn Mørk til Vestnytt.

På en pressekonferanse fredag 13. mai presenterte Havarikommisjonen noen av funnene de hadde gjort og en foreløpig rapport om ulykken. Der kom det frem at det var funnet «mange tusen deler» etter helikopterulykken, men at det fortsatt manglet viktige deler - og at det haster å få dem opp.

Havarikommisjonen er spesielt opptatt av deler som tilhørte girboksen, som er mellomleddet mellom motoren og rotoren. Delene kan forklare hvorfor rotoren løsnet. Ifølge den foreløpige rapporten var alt normalt på helikopterturen frem til en plutselig katastrofal feil inntraff.

Oversikt:

Les også

Dette er de 13 som omkom i helikopterulykken

VRAKDELER: Disse vrakdelene ble presentert på en pressekonferanse 13. mai, da Havarikommisjonen la frem sin foreløpige rapport om ulykken. Foto: SCANPIX

Sender deler til utlandet

Det er ventet at det vil ta lang tid — normalt tar det opp til ett år - før den endelige rapporten etter ulykken er klar. Torsdag denne uken ble det kjent at Havarikommisjonen sender deler av girboksen og rotoren til England og Frankrike for ytterligere undersøkelser.

Store ressurser har nokså kontinuerlig siden ulykken utført søk på land og i sjøen. Både Sivilforsvaret og dykkere fra marinen og lokalt brannvesen har bidratt.

Det var litt før klokken 12 fredag 29. april at et Super Puma-helikopter på vei til Flesland fra Gullfaks B-plattformen styrtet ved Turøy utenfor Bergen. Alle 13 som var om bord omkom.

Krisemøter, bekymringsmeldinger, hemmelighold:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. En tragisk dødsulykke virvler dyster historikk opp i luften

 2. - Hans død er et tap for hele industrien

 3. - Uansett hvor han var, kom han i kontakt med folk og spredte godt humør

 4. - Silje var familiens solstråle

 5. - Jeg kunne ikke fått en bedre pappa

 6. Barnebarnets hilsen: «Har du det fint med farmor?»

 7. - Han hadde alltid tid til å lytte

 8. - Jeg følte det var riktig å komme hit for å ære de døde

 9. Politiet sitter på video av helikopterstyrten

BT anbefaler

– Skjerp dere, er beskjeden fra kommunen. Slik blir tiltakene.

Det siste døgnet er 57 personer blitt smittet av korona i Bergen. – Jeg er bekymret for den videre utviklingen, sier…

LES SAKEN