Ung mann bevisstløs til sykehus etter «massiv vold» i bakgård på Laksevåg

– Stygg sak med omfattende vold mot hodet, sier politiet. Antatt gjerningsmann skal også ha knivstukket en 39-åring i desember.

Publisert Publisert

Volden på Laksevåg skal ha skjedd i en bakgård i Kringsjåveien søndag formiddag, ifølge politiet mellom klokken ti og tolv. To menn var involvert.

Naboer fikk med seg opptrinnet og ringte til politiet, forteller politiførstebetjent Linn Cathrin Davanger ved Bergen sentrum politistasjon.

Begge mennene er i første halvdel av 20-årene, født med to års mellomrom. Den antatte gjerningsmannen er 24 år og eldst av de to.

Les også

17-åring anklaget for vold mot ni menn

- Flere slag mot hodet

– Den skadde ble påført flere slag mot hodet. Han var bevisstløs da han ble hentet. Og han var fortsatt bevisstløs da han kom til akuttmottaket på Haukeland. Jeg ser ikke bort fra brudd i ansiktet og hodeskader, sier Davanger, som etterforsker voldssaken fra helgen.

Hun jobber ved trussel- og voldsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

– Det er en stygg sak med omfattende, massiv vold. Offeret ble fraktet bort med alvorlige skader.

Mandag kunne Davanger ikke si noe mer konkret om skadeomfanget, fordi de fortsatt ventet på tilbakemelding fra sykehuset. Hun visste da heller ikke om mannen hadde våknet igjen.

Noen timer senere ble det imidlertid klart at den skadde hadde kommet til bevissthet igjen og lar seg avhøre.

– De to mennene kjenner ikke hverandre, og det er foreløpig uklart hva de kranglet om. Jeg vil vite mer når avhøret på sykehuset er tatt, sier Davanger.

24-åringen som politiet mener sto bak volden, er siktet etter bestemmelsene om kroppsskade. Der er den mildeste strafferammen fengsel inntil seks år. 24-åringen sitter i politiarresten i påvente av å bli fremstilt for varetektsfengsling.

Siktet for knivstikking i desember

24-åringen er også siktet i en annen voldssak, fra søndag 11. desember i fjor. Da kom en 39 år gammel mann inn på legevakten i Bergen med knivstikk i både mage og rygg.

Det var til uklart hva som hadde skjedd og hvor det hadde skjedd. Politiet søkte over store deler av byen etter mulige gjerningsmenn, og ba om publikumstips om krangling eller roping fra området Gyldenpris/Solheim eller Nygård/Møhlenpris.

Politiet mener nå at 24-åringen brukte en lommekniv mot 39-åringen. Også en annen mann i 20-årene ble pågrepet i knivstikksaken, og han satt en periode i varetekt. Saken er fortsatt under etterforskning, blant annet for å avklare nærmere hvem av de to mennene som skal ha gjort hva.

Politiadvokat Ørjan Ogne, ansvarlig for både knivstikksaken og den ferske voldssaken fra Laksevåg, sier til BT at han tirsdag ber om å få satt 24-åringen i varetekt.

– Offeret fra Laksevåg ble avhørt på sykehuset mandag ettermiddag, men jeg har ikke lest meg skikkelig opp på saken ennå. At jeg likevel har bestemt meg for fengsling, henger sammen med at 24-åringen har knivstikksaken på seg fra før, sier Ogne.

Mannens forsvarer, advokat Eirik Nåmdal, har ingen kommentar til saken nå.

Publisert