Rørt Friele takket av

Herman Friele var tydelig rørt da det vanket trampeklapp, blomster og klemmer da han forlot ordførerpodiet.

Publisert:

Først ble han hyllet av sin etterfølger Gunnar Bakke, som snakket om å hoppe etter Wirkola.

Her trer Friele tilbake— Du har vært en engasjert og svært populær ordfører. Du har et velmenende vesen som har vunnet alles tillit, sa Bakke, og overleverte blomster til den avtroppende.

Friele mottok stående applaus fra både sal og galleri. På vei ut av bystyresalen vanket det varme klemmer fra de politiske motstanderne Oddny Miljeteig (SV), Terje Ohnstad og Thor Brekkeflat (Ap).

I gangen utenfor innrømmer han at det var et følelsesladet øyeblikk å gå ned midtgangen til øredøvende applaus.

— Ja, jeg ble rørt. De var veldig elskverdige mot meg, og det var hjertelige ord fra Gunnar Bakke.

— Hva gjør du nå?

— Nå skal jeg ut å spise middag med familien. Jeg er altfor rastløs til å dra hjem etter dette her. Når det gjelder fremtiden, så har jeg jern i ilden. En del jobbing med kaffehuset, deriblant en to ukers tur til Brasil. Og så håper jeg å kunne bruke engasjementet mitt i organisasjonslivet, sier Friele.

Han har ikke mottatt noen konkrete henvendelser ennå, men sier at «noen banker på hans dør».

Bakke i gang Byens nye ordfører Gunnar Bakke fikk 37 av 67 stemmer i det hemmelige valget på ordfører. Det utgjør samtlige stemmer fra Frp, Høyre, KrF og Pensjonistpartiet. I sin takketale lovet han å bli en samlende ordfører.

— Jeg har hatt en mistanke om at mine politiske motstandere vil ha meg avpolitisert, og det får dere kanskje til. Jeg ønsker i hvert fall å være en ordfører både for posisjon og opposisjon, sa den 47 år gamle bakermesteren.

Han ba også om forståelse for at han vil snuble litt i begynnelsen.

— Gratulerer med en fantastisk jobb. Du kommer til å bli fire år eldre i stolen og føle deg ti år yngre, sa avtroppende ordfører Herman Friele til sin etterfølger.

Deretter overtok Bakke ordførerstolen og ledet resten av møtet. Det gikk stort sett greit, med unntak av da han glemte å stemme selv under en avstemning.

— Jeg har forberedt meg, men det er som å lære tango av en bok. Det er først når du er på dansegulvet du ser om du klarer det, sa Bakke på forhånd.

PÅ PLASS: Det nye byrådet i Bergen.

Publisert: