Her gjør Merethe seg klar til å surfe på bølgene fra Hurtigruten

– Akkurat idet kajakken tipper ned foran i bølgene tar du tre-fire raske tak, og svoosj – skyter du fremover, forteller Merethe Eikefet med glød i stemmen.

KILER I MAGEN: – Det er bølgene som kommer etter båten som er så spennende, slår Merethe Eikefet fast. Jan M. Lillebø

Da fotograf Jan M. Lillebø tirsdag var ute med seilbåten sin ved Det Naue ved Herdla, oppdaget han den erfarne padleren som ville leke seg i bølgene fra Hurtigruten «Nordlys».

Brukte telelinse

– Jeg tok bildet med den lengste telelinsen på 200 meters avstand, så det ser ut som om padleren er mye nærmere enn det hun er, sier Lillebø, som i mange år var fotograf i Bergens Tidende.

Bildet av Merethe Eikefet ved siden av Hurtigruten la Lillebø ut på Facebook, der padleren til sin begeistring oppdaget at det var hun som var fotografens motiv.

Eikefet lå til side for båten, og anslår at hun var 20 meter unna da bildet ble tatt.

Passasjerene vinket

– Jeg ante ingenting! Båten var kjempehøyt over meg, det var mye høyere enn det ser ut på bildet, og det var mange folk på dekk som sto tett og vinket til meg, sier Eikefet som bor i Alversund.

59-åringen begynte å padle for ni år siden, og understreker viktigheten av å ta kurs for å beherske redning av seg selv og andre.

– Jeg elsker å ri på bølgene. Jeg får litt kick av det, det er alltid så spennende! Kajakken kan blir ført fremover 15-20 meter, og det beste er å være langt til havs, slik at du ikke risikerer å treffe land, forklarer hun.

Spontankjøp

Den lidenskapelige interessen begynte i grunnen ganske tilfeldig med at hun og mannen kom forbi et kajakkutsalg på vei til Flesland flyplass, og spontant kjøpte seg hver sin havkajakk.

Etter at de investerte i disse farkostene, har ekteparet padlet flere ganger til Fedje og blant annet besøkt Runde, Ylvingen, Utvær, Kolgrov, Værlandet, Bulandet og Alden.

Merethe Eikefet har også fullført fire kurs og er nå instruktør for andre.

– Det er en stor glede, sier padleentusiasten.