Forretningsmann dømt til fengsel for promillekjøring

Den kjente investoren må i fengsel etter å ha kjørt med en promille på 1,8, slår Bergen tingrett fast.

Publisert Publisert
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I forrige uke møtte den kjente bergensmannen i en såkalt tilståelsessak i Bergen tingrett. Der erkjente han å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand natt til 12. mars i år.

Nå er dommen klar: 28 dagers ubetinget fengsel og 75.000 kroner i bot.

Promillenivået hans ble målt til 1,8 en time etter kjøringen.

Refset pressen

«Styrtrik bergensinvestor tatt med 1,8 i promille» var BAs tittel da avisen omtalte saken i forrige uke. Store deler av rettsmøtet handlet nettopp om omtalen av saken, som også ble gjengitt blant annet i VG, med tittel «Mangemillionær tatt med 1,8 i promille, kan slippe med 36.000 i bot».

Selv avviste mannen at han var styrtrik og beskrev sin livsstil som «asketisk».

Les også

Refset pressen i promillesak mot siktet forretningsmann

Mannens forsvarer, advokat Dag Steinfeld, brukte mye tid på å gå til angrep på pressen.

– Mediebelastningen i denne saken er helt utenom det vanlige. Det er tusenvis av promillesaker som ikke nevnes i pressen. Mediene er i en solnedgang med stadig færre abonnenter. Omtalen av denne saken er et eksempel på pressens kikkermentalitet, sa Steinfeld.

Ba om fengselsstraff

Deler av mannens forklaring ble også holdt for lukkede dører.

Aktor la ned påstand om at mannen ble dømt til ubetinget fengsel i 36 dager og at førerkortet hans ble inndratt i tre år. Videre at han ble dømt til å betale en bot på 36.000 kroner.

Dag Steinfeld ba om at hans klient fikk en betinget dom, og viste blant annet til at han ikke tidligere er dømt for promillekjøring, samt at kjøringen skjedde på et tidspunkt på døgnet når det er minimalt med trafikk.

– Dessuten skal han ha strafferabatt fordi han tilstår, sa Steinfeld.

Retten: Betydelig skadepotensial

Dette var altså tingretten ikke enige i. I dommen heter det at kjøring på den aktuelle strekningen med en alkoholpromille på 1,8 representerer et betydelig skadepotensial.

«Kjøringen var av en slik karakter at en annen trafikant meldte fra til politiet og bestemte seg for å følge etter bilen. Vitnet påpekte at bilen hadde vinglet mye og hadde blant annet holdt på å kjøre i en taxi», skriver tingrettsdommer Tage Henningsen.

I tillegg til ubetinget fengselsstraff og bot, mener retten at mannen bør tåle å være uten førerkort i to og et halvt år.

Publisert