Brudekjolen og skoene er allerede kjøpt inn, men de får ikke forloveden Kate Arild (48) se.

- Jeg har vært gift to ganger før. Begge gangene har de sett brudekjolen før bryllupet. Da har det jo gått galt, sier Gro Helen Fyllingen.

I april skal Kirkemøtet ta stilling til om Den norske kirkes holdning til ekteskapet skal forandres for alltid. Det er mye spenning knyttet til hva medlemmene vil gå inn for.

Vi har kommet så langt med likestillingen i Norge. Nå er det på tide at det blir likestilling på dette også.

Gro Helen Fyllingen

Halvparten av biskopene er enige i at homofile bør få kunne gifte seg i kirken. De har likevel anbefalt ikke å gå inn for ny vigselsliturgi. I stedet anbefaler de å lage en velsignelsesliturgi, slik at homofile som har giftet seg borgerlig, kan få et velsignelsesritual i kirken.

For Fyllingen er det svært viktig å få giftet seg i kirken. Hun synes ikke det blir det samme å få en velsignelse.

- Vi har kommet så langt med likestillingen i Norge. Nå er det på tide at det blir likestilling på dette også, sier hun.

SAMMEN: - Vi er forelsket ennå. Det er så deilig, sier Gro Helen Fyllingen (til h.). - Hun har lært meg å elske et annet menneske. Det har jeg ikke gjort før. Jeg visste ikke hva kjærlighet var før jeg traff henne, sier forloveden Kate Arild.
Tor Høvik

Måtte velge

43-åringen forteller at hun gikk mye i kirken da hun var yngre, og fant mye trøst der. Selv om hun ikke lenger går i kirken, er det der hun vil gifte seg med kjæresten. Begge har vært gift to ganger før, og har tre barn hver. Kate Arild har vært gift både med en mann og en kvinne.

Fyllingen fikk klar beskjed fra foreldrene da hun var i tenårene om at hun fikk velge mellom å være en del av familien og å stå frem som lesbisk.

- Jeg ble tvunget inn i en rolle. Etter at jeg sto frem, er jeg blitt bedre som person, mer glad. Jeg var veldig alvorlig før. Nå kan jeg le.

- Det fikk jeg frem i deg, smiler forloveden.

Verdt ventetiden

På høyre hånd har de forlovelsesringen, med inngraverte bølger i metallet. De måtte ha rotete ringer syntes de, når de hadde så rotete fortider.

Tidligere denne uken skrev BT at bare ett av de ti medlemmene fra Bjørgvin bispedømme vil si ja til at homofile kan gifte seg i kirken. I tillegg er det ett medlem som er i tvil.

- Hva synes dere om at store deler av Den norske kirke ikke synes dere skal gifte dere i den?

- Jeg respekterer dem, og jeg kan ikke forandre dem. Men de kan ikke forandre meg heller, sier Fyllingen.

De håper å gifte seg neste år, til 50-årsdagen til Arild, men kjæresten hennes er villig til å vente litt på kirken.

- Jeg tenker positivt. Nå har vi fått oppleve kjærligheten. Det var vel verdt å vente på.