Savnet bergensadvokat fikk skyss fra Voss til Kvanndal

Politiet har avsluttet søket etter Eivind Olav Gil Ottesen, men satser på nye søk i Utne torsdag morgen.

Publisert:

LETER: Onsdag søker politiet etter den savnede bergensadvokaten Eivind Olav Gil Ottesen i Kvanndal. Foto: RUNE SÆVIG

SØKER: Politiet søker med båt utenfor fergekaien i Kvanndal etter den savnede bergensadvokaten Eivind Olav Gil Ottesen. Foto: RUNE SÆVIG

Politiet søker med hund i Kvanndal etter den savnede bergensadvokaten Eivind Olav Gil Ottesen. Foto: RUNE SÆVIG

SAVNET: Eivind Olav Ottesen er savnet etter at han forsvant fra Voss natt til søndag. I tre dager har det blitt søkt etter ham. Foto: POLITIET/RUNE SÆVIG (ARKIV)

61 år gamle Eivind Gil Ottesen ble meldt savnet søndag kveld etter å ha vært på hytten på Voss.

Søket onsdag ble avsluttet rundt klokken 16. Politiet har også gjennomført en rundspørring i Kvanndal.

— Ingen av naboene har sett eller hørt noe. Vi fortsetter søket torsdag morgen. Da sender vi hundepatruljer opp i fjellet på Utne-siden, sa Voss-lensmann Ivar Hellene onsdag kveld.

Resultatløst søk

Bergensadvokaten var alene på hytten sin i Bavallen denne helgen. Han ble sist sett utenfor Park hotell på Vossevangen rundt klokken 02.20 natt til søndag. Letingen etter mannen har vært resultatløs så langt. Onsdag gjennomførte politi og frivillige søk i Kvanndal i Granvin kommune. Politiet gikk med hund langs sjøen og var ute i båt på fjorden.

— Vi starter også søk på Utne ut fra elektroniske spor, men det er ikke gitt at savnede har vært der. Det er snakk om innslag på en basestasjon, men det er feilkilder til dette, så det er ikke gitt at savnede eller hans telefon har vært på Utne, sa Hellene tidligere på dagen.

svp://86510

Fire i bilen

Bakgrunnen for aksjonen i Kvanndal er opplysninger som fremkom da et vitne ble avhørt klokken 02.30, natt til onsdag på Voss lensmannskontor. Han forklarte at han kjørte den savnede mannen til Kvanndal.

— Det var to andre passasjerer i bilen. Også de er avhørt, og de har gitt sammenfallende forklaringer, sier Hellene.

Han opplyser at det var liten kontakt mellom de tre og savnede. Lensmannen ønsker ikke å si om det ble betalt for kjøreturen. De to passasjerene kom på etter at 61-åringen angivelig fikk haik.

— Etter at han gikk ut av bilen, kjørte de tre andre videre mot bestemmelsesstedet sitt, sier Hellene.

Bilen dro trolig fra Voss mellom 02.30 og 03.00 natt til søndag. Turen til Kvanndal tar rundt 40 minutter.

— Trolig ble den savnede satt av i Kvanndal klokken 03.30, forteller lensmannen, som sier at ingen er mistenkt i saken.

- Ba om skyss

Politiet søker med hund i Kvanndal. Foto: RUNE SÆVIG

Han sier at det var politiet som fant frem til sjåføren. Han er i 20-årene. — Hvorfor meldte han ikke fra om dette tidligere?

Les også

Utvider søket etter Eivind Olav

— Han så ikke sammenhengen mellom passasjeren og den savnede, svarer Hellene.Politiet skjønner ikke hvorfor Ottesen skal ha tatt turen til Kvanndal midt på natten. Det bor få folk der. Riktignok er det en campingplass på stedet, samt fergeforbindelse til Kinsarvik og Utne, men fergen går ikke midt på natten.

— Ut fra det vi vet, kjenner savnede ingen i Kvanndal, sier Hellene.

Politiet hadde fire hundepatruljer, i tillegg til ordinære patruljer, på plass i Kvanndal onsdag formiddag.

Politiet på plass i Kvanndal onsdag. Foto: RUNE SÆVIG

Ved HardangerfjordenI tillegg til å lete, arbeider politiet med å gjennomgå elektroniske spor. De ser på Ottesens konti, overvåkningskameraer og bompengestasjoner. De sjekker også om mobiltelefonen til Ottesen har vært i bruk.

Onsdag morgen opplyste operasjonsleder Hans-Eirik Thue dette til BT:

— Mobiltelefonen til den savnede har slått inn på en basestasjon ved Hardangerfjorden. Vi vil jobbe videre med det sporet. Vi fortsetter søket utfra de opplysningene vi har, sier operasjonslederen i Hordaland politidistrikt.

— Det er ikke lenger en redningsaksjon. Nå søker vi etter en savnet person, la han til.

Politiet har tidligere søkt langs riksveg 13 fra Voss ned mot Hardanger, uten resultat.

Kripos ikke med

Hellene sa onsdag morgen at politiet kaller nye personer til avhør. Han ville ikke si noe om bakgrunnen for at de kalles inn. Samtidig fortsetter etterforskningen med bistand fra kolleger i Bergen. Hundepatruljen er koblet inn.

— Dessuten får vi bistand med analysearbeid fra politiet i Bergen, sa lensmannen onsdag morgen.

- Er Kripos koblet inn?

— Nei.

Hellene understreket at politiet ikke har mistanke om at noe kriminelt har skjedd.

Meldt savnet søndag

Hordaland politidistrikt fikk søndag kveld melding om at advokaten fra Åsane var savnet på Voss. Han ble sist sett natt til søndag.

Ottesen ble meldt savnet av familien. I samråd med savnedes pårørende har politiet besluttet at savnede skal etterlyses i media med navn og bilde. Politiet uttalte mandag at det ikke var opplysninger i saken som tyder på at mannen har forsvunnet av egen, fri vilje.

Rød skijakke

61-åringen ble sist sett ved en kebabrestaurant på Vossevangen, ved 02.30-tiden natt til søndag. Deretter kan det altså tyde på at han har haiket videre ut av Voss kommune, ifølge politiet. Bilen til den savnede står parkert utenfor hytten i Bavallen, ca. fem kilometer fra sentrum.

Politiet opplyser at Ottesen har en sykdom som tidligere har medført episoder med desorientering med tanke på tid og sted.

Den savnede er 179 centimeter høy, har brunt hår og brune øyne. Han var trolig iført dongeribukser og en rød skijakke av merket Phenix da han sist ble observert.

Har du tips i saken? Send MMS til 2211 eller epost til 2211@bt.no

Publisert: