Ungdom skadet i trafikkulykke

Bil kjørte i fjellvegg. En ung mann alvorlig skadet.

TRE SKADET: Bilen fikk sleng og smalt inn i fjellveggen med bakparten. Tre ungdommer ble skadet i ulykken ved Florø. TRULS KLEIVEN

Ulykken skjedde på riksvei 5 ved Mækjevika, ved Brandsøy i Florø lørdag ettermiddag.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.53 lørdag.

— Brukte ikke bilbete

— Det var tre ungdommer i bilen. Bilen fikk sleng i en kurve og kjørte i fjellveggen. Bakdelen ble knust. En passasjer, som satt i baksetet, er alvorlig skadet. Luftambulansen er på stedet, sier operasjonsleder Wenke Hope ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Alle de tre i bilen skal være menn i slutten av tenårene.

— En person ble tatt med i luftambulansen. De to andre skal være relativt uskadet. Den skadde satt i baksetet og skal ikke ha brukt bilbelte, sier operasjonsleder Stig Inge Hauge ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no klokken 19.10.

Alle nødetater ble sendt til stedet. Riksvei 5 ble stengt i en periode.

Lettere skadet

— Den 19 år gamle mannen er innlagt på intensivavdelingen Førde sjukehus. Han er lettere skadet. En av de andre i bilen, også han 19 år, er også lettere skadet og innlagt på sykehuset. Tredjemann er sendt hjem, får bt.no opplyst ved AMK på Førde sjukehus lørdag kveld.

Politiet opplyste tidligere i kveld at den ene personen skulle være alvorlig skadet. Heldigvis viste det seg at han er lettere skadet.

Her finner du oppdaterte veimeldinger.

KRAFTIG SMELL: Bilen ble skadet da bakparten smalt i fjellveggen. TRULS KLEIVEN

NØDETATENE PÅ PLASS: Redningsmannskaper kom raskt til stedet etter ulykken. TRULS KLEIVEN