Funnet etter Air France-styrten

Bertha Marie Moholt er lettet over at hennes mann endelig er funnet etter Air France-styrten sommeren 2009, men svigerfar er fortsatt savnet.

LETTET: Bertha Marie Moholt er lettet over at hennes mann er funnet etter flystyrten sommeren 2009. Foto: TOM A. KOLSTAD, AFTENPOSTEN (ARKIV)

  • Per Lindberg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Mandag forrige uke fikk hun beskjeden fra politiet i Hordaland. Hennes mann var blant dem som var funnet i havet etter at AF 447 styrtet i havet på vei fra Rio de Janeiro til Paris.

— Han er identifisert, sier Bertha Marie Moholt til bt.no.

Les også

[No available link text]

Bisettelse i Fana kirke

— Er det en god nyhet for deg og din familie?

— Det er jo blandete følelser med dette, men det er vel egentlig en god nyhet. Det skal bli godt å få ham hjem, svarer hun.

Moholt forteller at hennes mann kommer hjem til Bergen førstkommende tirsdag. Den siste avskjeden tas fredagen etter, med bisettelse fra Fana kirke.

Mange spørsmål

Der er det satt ned en minnestein i urnelunden. Moholt forteller at det har vært mange spørsmål i tiden etter tragedien. Nå føler hun en form for lettelse ved å slippe spørsmål om han er funnet.

— Det har ikke vært vanskelig å snakke om det når jeg har vært forberedt, men det er ikke alltid det har passet. Så har gjerne barna vært der, og da har det ikke vært like lett, forteller Moholt.

Barna deltar

Hun har to barn på syv og ti og tror det blir bra for dem å få pappa hjem.

— De er blant annet med på forberedelsene til avskjeden. De er med og velger kiste, urne og blomster. Dermed blir det mer konkret, både for dem og for meg. Det tror jeg er bra for oss, sier Bertha Marie Moholt.

Så vidt hun vet, er hennes mann den eneste av de norske som er brakt opp fra havet. Hennes svigerfar, Karsten, er ennå ikke funnet.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. [No available link text]

SENIOR OG JUNIOR: Karsten Moholt (t.h.) sammen med sønnen Karsten Aleksander Moholt. De to omkom i Air France-styrten sommeren 2009. Karsten Aleksander er nå funnet. Foto: PRIVAT

BT anbefaler

Derfor valgte de å gifte seg unge

Derfor valgte de å gifte seg unge.