Politiet i Hordaland har fått 40 terrortips

Publisert Publisert

STABSJEF: Gustav Landro leder Hordaland-politiets arbeid i forbindelse med terrortrusselen. ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

  • Vi driver kontinuerlig med utsjekk av opplysninger, sier stabssjef Gustav Landro i Hordaland-politiet.
  • Ørjan Torheim
  • Gerhard Flaaten
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Vi vil gjerne ha flere. Det er bedre å ringe en gang for mye enn for lite - innbyggerne er viktige øyne for politiet, sier stabssjefen.

Politiet i Hordaland har mottatt omlag 40 tips fra publikum knyttet til terrortrusselen de siste dagene, opplyser Landro.

Alle tips blir vurdert, sier Landro.

— Noen blir lagt vekk mens andre følges opp.

- Sjekker kontinuerlig

Les også

Politiet har fått mange tips etter terrortrusselen

Også lørdag er det hektisk møteaktivitet på politihuset. Imens patruljerer politiets patruljer gatene under Tall Ships Races, og viktige trafikknutepunkter.Objekter kan bli kontrollert på bakgrunn av tips, sier Landro.

— Vi driver kontinuerlig med utsjekking av slike opplysninger.

Politiet i Hordaland har løpende kontakt med Heimevernet, Haakonsvern, Marinen og Sivilforsvaret. Fredag godkjente regjeringen at Forsvarets ressurser kan settes inn i sikringen mot terrortrusselen.

— Mye av det som skjer her er sentralisert og bestemmes av Politidisrektoratet. Vi forholder oss til det som kommer fra dem.

Leier inn helikopter

Politiet i Hordaland disponerer ikke per i dag eget helikopter, men har det siste døgnet leid inn et privat helikopter fra et privat selskap.

— Det er luftstøtte vi har latent, for å ha en beredskap på transport av eget personell, sier Landro.

Situasjonen i Hordaland lørdag er uendret siden torsdag, da justisministeren og PST opplyste folket om terrortrusselen i en pressekonferanse.

— Vi har bevæpnet personell ute - ganske mange - i henhold til trusselvurderingen. Men vi har en normalsituasjon i forhold til de vanlige oppdragene, og ikke en generell bevæpning, sa stabssjef Landro fredag.

Pressekonferanse klokken 16

Også sivilkledd politi kan bære våpen, opplyser han lørdag.

Så langt har ikke politiet i Hordaland registrert noen hendelser i forbindelse med terrortrusselen.

Dersom du har tips til politiet kan du ringe telefonnummer 02800.

Politidirektoratet vil holde en pressekonferanse klokken 16, hvor de vil komme med oppdatert informasjon.

Generell bevæpning

I Haugaland og Sunnhordland politidistrikt har de innført generell bevæpning av politistyrkene som følge av terrortrusselen.

— Det er en beslutning som er tatt med en forebyggende intensjon, og for å følge de føringer som kommer fra nasjonalt hold. Vi opprettholder den høynede beredskapen i distriktet, opplyser fungerende stabssjef Jan Geir Hessen i en pressemelding.

Han anbefaler folk å gjøre som de pleier.

— Det er forståelig at befolkningen føler usikkerhet. Selv om politiet mobiliserer er det ikke på nåværende tidspunkt informasjon som tilsier at den øvrige befolkningen bør ta spesielle forhåndsregler.

Publisert