Røde Kors slår alarm om Trolltunga-oppdrag

Røde Kors har hatt 22 redningsoppdrag ved det karakteristiske fjellutspringet Trolltunga i Hordaland så langt i år. Nå krever organisasjonen strakstiltak.

Trolltunga-slitasje.jpg Roar Christiansen (Arkiv)

NTB

I hele fjor var det bare fire redningsaksjoner ved det populære turistmålet som stikker ut omtrent 700 meter over Ringedalsvannet i Odda kommune.

Les også:

Les også

Redningsleder: - Vi føler vi flyr taxiturer til Trolltunga

Så sent som i begynnelsen av september mistet en 24 år gammel australsk student livet i området. Hun mistet balansen da hun skulle forsere noen steiner på vei ut på Trolltunga. Kvinnen falt 200-300 meter.

Les også:

Les også

Disse 10 punktene skal stoppe ny skrekksesong ved Trolltunga

Stort sett må Røde Kors til pers for å hjelpe turgåere som er for dårlig utstyrt for turen, går tom for krefter eller blir overrasket av mørket eller uvær, melder NRK.

— Det kan ikke fortsette slik. Nå må det settes inn strakstiltak. Vi er under 20 personer som deler på alle disse aksjonene, og kapasiteten vår er sprengt, sier områdeleder i Røde Kors, Bjørn Arild Fjeldsbø.

Les også:

Les også

Dette biletet endra Trolltungas historie

Fjeldsbø skulle diskutere situasjonen sammen med Hardanger-lensmann Terje Kvalvik og Hovedredningssentralen Sør-Norge på onsdag.