100 menn innkalt til DNA-test etter voldtekter

Politiet i Hordaland har kalt inn cirka 100 menn etter to voldtekter som skjedde med 14 års mellomrom.

Publisert Publisert

Hordalandspolitiet etterforsker to voldtektssaker.

— Politiet har som et ledd i etterforskningen innkalt ca. 100 menn med anmodning om at de frivillig avgir en DNA-prøve som kan sammenlignes mot de spor som er sikret. Grunnlaget for innkallingen er opplysninger innhentet fra basestasjoner for mobiltelefoner for det aktuelle tidsrom og område, skriver informasjonsrådgiver Gry benedicte Halseth.

Politiet understreker at politiet ikke har noen mistanke mot noen av de innkalte. De har fått satt av tid ved Bergen sentrum politistasjon til å avgi en spyttprøve.

— De innkalte har status som vitner i saken. Prøvene vil kun bli sammenlignet mot materialet i disse to sakene og deretter destruert. Prøvene vil ikke bli sammenlignet med DNA-materialet som er lagret i politiets registre for øvrig.

Håper alle vil stille

  • Det er viktig for politiet å komme i kontakt med disse mennene som var i samme området da den siste voldtekten skjedde. det er personlig fremmøte og de har mulighet til å fortelle om ting de kanskje har lagt merke til i dette tidsrommet, sier politiinspektør Sidsel Isachsen til bt.no.

Hun understreker at DNA-testene kun vil bli brukt opp mot denne saken og deretter slettet.

— Dette er ikke uvanlig fremgangsmåte i så alvorlige saker, strafferammen er 21 år, sier Isachsen.

— Ut fra funn av DNA på åstedene er det grunn til å mistenke at begge handlingene er begått av samme gjerningsmann, skriver Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

Les også

Henlegger grov voldtektssak

Det første forholdet fant sted i Olsvik i februar 1996, det andre i Bergen sentrum ved 07-tiden søndag 10. oktober i år.

Les også

- Overfallsvoldtekt i sentrum

Politiet oppfordrer de innkalte til å medvirke til innhenting av DNA-prøver da dette kan bidra til å oppklare to meget alvorlige saker, og hindre nye overgrep.

Er du kalt inn til politiet for å avgi DNA-test ? BT ønsker kontakt med deg! Send mail til oss eller ring 2211.

Publisert

Les mer om dette temaet