«Det tok ikke lange tiden før villdyret og konkurranseinstinktet våknet hos oss»

Bergens slappeste-Herman frykter at trener Tonjes squashtap mot Jens skal gå utover ham neste mandag. Da har nemlig kickbokseren lovet boksetrening...

Publisert Publisert

HAR TEKET: Noen av Bergens slappeste viste seg å ha godt talent for squash. Herman Valkner var en av dem, men det var Jens Eikeset som knuste treneren. Foto: JO HJELLE

  • Guro Istad
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Luftig spinning på Ulrikens topp ble for mye for kroppen. Da den hørte om Tonje sin plan om intervalltrening på mandag gikk den øyeblikkelig i forkjølelsesmodus for å begrense slitasjen. I tillegg syntes den det var på tide å fylle opp lagrene med karbohydrater under konfirmasjonen på lørdag. Det ville jo være direkte uhøflig å ikke smake på kakene som familien hadde bakt med stor kjærlighet. Jeg unngikk med vilje alle kameraer, slik at Tonje og Cathrine ikke skal få nyss om kardinalsynden.

Nå er dog ikke alt helsvart, for besøk på vekten som sender strøm gjennom kroppen for å finne muskelmasse og fettprosent, viste positive resultater. Vekten hadde gått ned noen kilo, samtidig som andelen muskelmasse hadde gått opp. Så Tonjes hardkjør har heldigvis ønsket effekt.

Etter rapport fra Toril er kroppen min dog sikkert glad for at den slapp intervalltreningen på Fløyen. Tonje hadde i tillegg til seg selv tatt med en blodtørstig kjøter ved navn Pia for å sørge for ønsket fart opp bakkene. Toril fortalte at gruppen ga ALT opp bakkene men at en gjeng ungdommer spaserte forbi mens økten var på sitt mest intense. Noen omsorgsfulle turgåere tilbød seg til og med å ringe etter ambulanse da gruppen lå strødd rundt på bakken etter endt økt. Jeg visste at jeg ikke kunne få kroppen til å pådra seg nok en spontantforkjølelse i frykt for frøken Sørlies opplegg, så i dag braket det løs med Squash-trening. Vi fikk instruksjoner om regler fra en instruktør som også viste oss hvordan vi skulle ta et skikkelig backhandslag for å unngå det beryktede femislaget.

Etter litt tøy og bøy fikk vi tildelt motstander. Meningen var at vi skulle ha oppvarming før alvoret startet, men det tok ikke lange tiden før villdyret og konkurranseinstinktet våknet hos oss. Det var lagt opp til at alle i løpet av økten skulle spille mot alle. Nivået varierte på deltakerne, men alle ga sitt beste. I noen sett ble det mye bøying og tøying i forbindelse med å plukke opp baller, mens i noen sett ble det solide og nesten langvarige ballvekslinger. Jens viste seg å være hakket vassere enn oss andre, og vi mistenker at han har lagt i hardtrening etter at han fikk vite om at det stod squash på programmet.

Det kriblet tydelig hos Tonje, som ville prøve å spille. Som verdensmester i kickboksing, utfordret hun selvsagt gruppens sterkeste i squash. Det ble fort tydelig at hun ikke hadde hørt etter da instruktøren hadde pratet, for hun hadde en stor andel femislag. Jens knuste henne i de første settene, men måtte etter hvert være snill med servene, slik at Tonje fikk en sjanse.

Gang på gang slo hun hull i luften og vi undret oss på hvordan det kunne ha seg at hun kunne ha blitt verdensmester i kickboksing. Hun jublet stort etter å ha forbedret seg fra de første settene. Det er positivt at hun kunne glede seg over fremgang til tross for nederlag. Vi andre prøvde også å få spille et sett mot Tonje, men at hun som verdensmester var knust av en av Bergens slappeste, var for mye å svelge. Hun hadde tydelig blitt ydmyket nok.

Les også

Her gruser Slappe-Jens verdensmesteren

Jeg vet ikke om Jens vet hvem han har begitt seg ut med, for da økten var ferdig freste hun mellom sammenbitte tenner til Jens: «Dette er ikke over, du har vunnet et slag, men jeg kommer til å vinne krigen». Jens presset frem en hul latter, men jeg kunne se at svetten piplet frem på pannen hans.

Jens kan være glad han ikke skal være med på vår økt med Tonje på mandag. Da står boksing på programmet. Jeg er redd for at hun kommer til å late som om jeg er Jens og svinebanke meg. Hvis jeg kommer med blåveis på jobb på tirsdag, så vet dere hvorfor…

Publisert