Det er nesten ti år siden arkitektene startet arbeidet med gangbroen over Damsgårdssundet. Nå er endelig alt det tekniske i orden, og broen vil bli bygget neste vår. Det var Teknisk Ukeblad som først meldte om saken.

— Vi har innstilt NCC og de får kontrakten hvis det ikke blir innsigelser innen 10. oktober, forteller prosjektleder Gry Stenersen.

— Den skal være innen mai, 2016. Men det er fint hvis den blir ferdig før.

Pris var avgjørende

Det var kun pris som var det avgjørende i anbudskonkurransen. Alle som leverte var kvalifiserte søkere, og da var tildeling etter laveste pris som gjaldt. Prisen NCC vil ha 71,1 millioner kroner for å bygge klaffebroen, sju millioner lavere enn det nest billigste alternativet.

— Jeg tror alle synes det blir fint at den endelig kommer, sier Stenersen.

Vi nærmer oss det tragikomiske.

Allerede høsten 2005 ble det avholdt en arkitektkonkurranse om gang- og sykkelbro over Damsgårdssundet, mellom Marineholmen og Damsgård. Broen var et hjertebarn for tidligere byråd Lisbeth Iversen (KrF) som var flere turer til Brussel på jakt etter EU-midler til prosjektet. I 2005 uttalte hun at gangbroen skulle stå ferdig relativt raskt. Nå er det gått ni år. Det er noe som har skapt frustrasjon for mange som har kjøpt leilighet i Piren.

- Tragikomisk

— Vi var de siste som kjøpte leilighet i Piren 1 i desember i fjor. Prospektet skapte et inntrykk av at leiligheten var sentrumsnær og at gangbroen omtrent var påbegynt. Nå ser vi at ting tar veldig lang tid, sa Andreja Ostojic, nestleder i Piren 1 Sameie til BT for tre år siden.

Venstres Julie Andersland er en av byens politikere som har vært oppgitt over den lange tiden det har tatt.

— Vi nærmer oss det tragikomiske. Saken har tatt latterlig lang tid. Det må kunne gå raskere å bygge en enkelt gangbro enn en hel bybanetrasé, sa hun til BT for to år siden.