Mann tatt for overfall på gutt (15)

En 21 år gammel mann er pågrepet for å ha overfalt en 15 år gammel gutt ved Hellen festning. 21-åringen er siktet for voldtektsforsøk og er dømt for voldtekt av en ni år gammel gutt i Kristiansand.

Publisert Publisert

TURSTI: Det var i dette friluftsområdet 15-åringen skal ha blitt overfalt av en mann med hund ved 18-tiden lørdag. Mandag 9. september melder politiet at en mann er pågrepet. Foto: Eirik Brekke (ARKIV)

  • Per Lindberg
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Det var lørdag 30. august en 15 år gammel gutt gikk alene på turstien fra Spar i Helleveien opp mot Hellen festning i Bergen og ble angrepet av en mann.

Dømt for voldtekt

Da gutten gikk på turstien, merket han at en mann med hund kom stadig nærmere ham. Det endte med at mannen tok tak i gutten og kastet ham i bakken. 15-åringen klarte å forsvare seg og overfallsmannen stakk av.

Den siktede er tidligere dømt for voldtekt av en ung gutt i Kristiansand. Han var 17 år da overgrepet fant sted.

Voldtekten skjedde i januar 2010. En ni år gammel gutt var da på vei til skolen da han ble overfalt og voldtatt bak en trafokiosk i Vågsbygd.

Han nektet straffskyld da saken var oppe mot ham i Kristiansand tingrett. Det ble imidlertid funnet DNA fra tiltalte på guttens undertøy.

Den nå 21 år gamle mannen ble dømt til fengsel i fem år i Kristiansand tingrett. Han anket straffeutmålingen og var nylig ferdig med å sone dommen i Bergen fengsel, får BT opplyst.

_Har du tips? Send e-post til 2211@bt.no

eller ring på tipstelefon 05500!_

— Vi har pågrepet en 21 år gammel mann. Han er siktet for voldtektsforsøk og blir fremstilt for varetektsfengsling mandag, sier Asbjørn Onarheim, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt til BT.

Les også

Foreldre i frykt etter overfall på 15-åring

Onarheim benytter anledningen til å takke lokale medier for omtalen av saken.

— Artiklene førte til at et vitne kontaktet oss. Vedkommende ledet oss videre, og det førte til at vi pågrep ham fredag, sier politiadvokaten.

- Hvor ble mannen tatt?

— Et annet sted i landet, uten at jeg vil si eksakt sted, svarer Onarheim.

Til Bergen søndag

BT er kjent med at mannen ble pågrepet i Kristiansand fredag og ble transportert til Bergen søndag. Den siktede 21-åringen er ikke avhørt ennå. Det vil skje senere.

— Jeg må understreke at det er tidlig i etterforskningen, og det er begrenset med hvilke opplysninger vi kan gå ut med. Etterforskningen vil forhåpentlig avklare hva som har skjedd, sier Onarheim.

Fengsling mandag

Mannens forsvarer er advokat Harald Johannessen.

— Jeg har ikke sett noen dokumenter i saken, men jeg snakket med min klient om saken i helgen. Han stiller seg uforstående til siktelsen, sier Johannessen til BT.

Johannessen forsvarte 21-åringen i voldtektssaken i Kristiansand.

Mandag fremstilles den siktede i Bergen tingrett for varetektsfensgling i fire uker i Bergen tingrett.

Den siktede er kommet til Bergen tingrett ved 12.30-tiden. Han bistås av advokat Knut Harald Bråthen ettersom advokat Johannessen ikke rakk frem til fengslingsmøtet fra Oslo.

Publisert