Rev ned 100 meter autovern

Her ligger traileren på kanten av stupet i Røldal.

UTFOR: Traileren endte utfor veien og stanset i noen trær. Her er den fotografert forfra, i nedoverbakke.
REDDET SEG UT: Passasjer og sjåfør klarte å krype ut av traileren som havnet utfor veien i nedoverbakken. .
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Traileren rev med seg cirka 100 meter autovern da den kjørte utfor veien ned mot Røldal. I vogntoget var det en mann og en kvinne. Sjåføren og passasjeren krøp blodige ut av traileren, men det kunne ha gått så mye verre, da den tsjekkiske traileren var på vei ned fra Haukeli. Den gikk rundt i veien, rev med seg autovernet og stanset i noen trær utfor veien.

— Traileren var lastet med trosser. De forsvant utfor slik at bilen landet på dem. Du kan vel si at de var med og støtte opp om traileren, sier Are William Gundersen i Røldal Bilberging.

Skråningen fortsetter videre nedover og ender i et stup.

Ulykken ble meldt for politiet klokken 16.32.

To til sykehus

Det er usikkert hva som er årsaken til at den havnet utfor veien, men veien fra Haukeli mot Røldal er altså lang og bratt. Vogntoget skal ha kommet over i motsatt kjørebane på nedturen og veltet da sjåføren forsøkte å rette det opp.

— Fører og en passasjer kom seg ut av bilen for egenhånd. De hadde kuttskader og ble sendt til sykehus. De skal ikke være hardt skadet, får bt.no opplyst av politiet.

På sykehuset i Odda får bt.no opplyst at mannen har sårskader og er stabil. Ved 20-tiden ble kvinnen undersøkt, og også hun er stabil.

Veien stengt

I tillegg til ambulanse, rykket brannvesenet ut med to biler. De skumla traileren, for å hindre brannfare.

Veien ble stengt for en periode. I løpet av kvelden kommer etter alt å dømme redningsmannskap til å forsøke å trekke vogntoget opp på veien.

I kveld ble vogntoget berget av Røldal Bilberging.

— Veien var stengt mellom klokken 21.15 og 22.15, opplyser Are William Gundersen i bergingsfirmaet.

Publisert: