Varsler trafikkaos onsdag morgen: Ber folk unngå å reise til sentrum

– Mye tyder på E39 blir stengt i lengre tid.

Publisert:

STENGT EUROPAVEI: Mannskaper fra blant annet politi og ambulanse nær stedet der flere hus er evakuert og E39 er stengt som følge av lekkasje etter brudd på en vannledning i Sandviken Foto: Marit Hommedal, Scanpix

E39 er helt stengt mot Bergen på grunn av det store vannledningsbruddet i Sandviken som tirsdag kveld førte til at seks hus ble evakuert.

Nå varsler politiet trafikkaos:

– Mye tyder på at E39 som går over ledningsbruddet kommer til å være stengt i lengre tid. Dette vil føre til store utfordringer i trafikken onsdag morgen, skriver operasjonssentralen i Vest politidistrikt i 1-tiden natt til onsdag.

Les også

Seks boliger evakuert i Sandviken: Frykter mur og hus kan rase ut

Masser gravd ut under veien

– Det er gravd ut masser under veibanen. Vi tør derfor ikke slippe trafikken til før entreprenører og Vegvesenet har sett nøye på situasjonen, sier politiets operasjonsleder Stein Rune Halleraker.

Han sier at politiet ber om at færrest mulig reiser til sentrum onsdag.

– Da må de i så fall ha stor tålmodighet, og starte tidlig. Per nå er det ingenting som tyder på at veien kan åpnes innen morgenrushet, og eneste omkjøring er via Arna, advarer Halleraker.

Han sier at politiet har varslet Skyss og Vy, som har satt krisestab for å prøve å finne alternative ruter. En mulighet kan være via tog fra Arna, men også på togene er det begrenset kapasitet.

– Det er bra at vi har litt tid til å planlegge. Men jeg ser uansett for meg at det blir kaos i morgenrushet, sa Halleraker i 01.45-tiden.

STORE RESSURSER: Flere brannbiler og politibiler ble sendt til Sandviksveien. Foto: Pål Andreas Mæland

All omkjøring via Arna

Det er ingen omkjøringsmuligheter på stedet. All trafikk som kommer fra nord og som skal til eller innom Bergen sentrum, mot Bergen Vest og mot Bergen Sør må derfor kjøre via Hardangervegen mellom Arna og Nesttun.

Politiet opplyser at Skyss og Vegtrafikksentralen «har satt stab og vil iverksette tiltak».

– Politiet anmoder om at alle som skal nordfra mot Bergen sentrum starter tidligere enn de pleier, og de som kan unngå å reise inn til Bergen sentrum bes gjøre det, skriver operasjonssentralen.

Flere bussruter innstilt

Skyss skriver på sin hjemmeside at linjene 3, 4, 5, 6, 83 og 300 er berørt av stengningen.

«E39 i sørgående retning er mellombels stengd grunna stor vannlekkasje ved stopp Gamle Bergen. Trafikken får ikkje passere og dette skaper store forseinkingar og innstilte avganger», heter det i meldingen.

Publisert: