Disse skolene kan bli streikerammet

Lærere ved en rekke skoler kan bli tatt ut i streik om Unio og KS ikke blir enige i lønnsoppgjøret.

FLEST: Rothaugen skole har flest lærere som kan bli tatt ut i streik. BERGENS TIDENDE

Det er primært ungdomsskoler og videregående skoler som kan bli rammet av streik. Dette vil skje dersom det ikke blir enighet om lønnsoppgjøret innen fristen 24. mai.

– Vi skal jobbe hardt for å finne en løsning i meglingen, men blir det nødvendig, er Unios medlemmer klare til kamp. Det er svært beklagelig at elever over hele landet blir rammet, men det er dessverre konsekvensen hvis KS fortsetter å nedprioritere lærerne, sier forhandlingsleder Steffen Handal i Unio Kommune i en pressemelding.

Tilbudt mindre

Lønnsforhandlingene brøt sammen fordi lærerne ble tilbudt en lavere lønnsvekst enn andre arbeidstakere, ifølge fagforeningen.

– At KS tilbyr lærerne med 5-årig utdanning eller mer et lønnsoppgjør under det andre får, er ikke til å forstå i en tid med store rekrutteringsutfordringer i skolen, sier Handal.

Flest ungdomsskoler

I Bergen er det særlig ungdomsskolene som kan bli rammet. Ved Rothaugen er det for eksempel 46 lærere som kan bli tatt ut i streik, og på Gimle er det 35. (Se tabell.)

Nasjonalt er det 7000 medlemmer fordelt på 21 steder som kan bli tatt ut i streik. Blant disse er også rundt 1000 statsansatte. Det betyr at også Universitetet i Bergen og Høyskolen på Vestlandet kan bli rammet.

SkoleAntall lærere
Blokkhaugen skole 19
Breimyra skole 19
Garnes ungdomsskule 29
Gimle oppveksttun skole 35
Holen skole 18
Hop skole 35
Kirkevoll barne- og ungdomsskole 9
Kjøkkelvik skole 17
Kyrkjekrinsen skole 14
Lynghaug skole 32
Mjølkeråen skole 15
Nattland oppveksttun avd skole 30
Ny-Krohnborg skole 6
Olsvik skole 22
Ortun skole 29
Rothaugen skole 46
Rå skole 38
Rådalslien skole 25
Skranevatnet skole 26
Slåtthaug skole 34
Storetveit skole 24
Ytrebygda skole 36
Åstveit skole 48