Bom fast til frossen kai

Fergen «Ole Bull» ble liggende fast i kaien på Valestrand i dag tidlig fordi kaibroen hadde frosset igjen.

Det var minus 20 grader på Valestrand på Osterøy i dag tidlig. Her er «MF Ole Bull» midt i frostrøyken på fjorden mellom Breistein og Valestrand. FOTO: Osterøy Fergeselskap AS.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

— Det er er bikkjekaldt her inne i dag. Termometeret viser 20 minusgrader og frostrøyken ligger på fjorden, sier skipper Helge Kalvenes på «MF Ole Bull».

Da fergen skulle legge fra kaien på Valestrand i dag tidlig klokken 5.40, kom ikke fergen av flekken fordi det var umulig å heve fergebroen.

Frosset igjen

  • Vi hang rett og slett fast i kaien. Årsaken var at fergebroen hadde frosset, forteller skipper Kalvenes på fergen som trafikkerer strekningen Breistein-Valestrand.

Fergemannskapet måtte kontakte Mesta som har ansvaret for kaibroen. De rykket raskt ut for å komme fergen til unnsetning.

— Det var nok en del bilister som valgte Osterøybroen da vi ble liggende fast, men Mesta-folkene gjorde en god jobb og klokken 7.05 kom vi løs og kunne begynne å gå i rute igjen, forteller Kalvenes.

- Alvorlig kaldt

Det er ikke første gang skipperen opplever problemer med en fergebro på kaien, men han har aldri ført vært med på å henge fast i kaien på grunn av kulden.

— Nei, det er aller første gang, men så er det alvorlig kaldt her inne i dag også, sier skipperen.

Publisert
MF Ole Bull ble hengende fast i kaien på Valestrands på Osterøy i dag tidlig. Her er Mesta i ferd med å tine opp den fastfrosne fergebroen. FOTO: Helge Kalvenes

Les mer om dette temaet

  1. Mann tok fyr og døde

  2. Varmar seg i kjøleskapet

  3. Her er varmegradene

  4. «Jeg hørte bare et j.. smell»

BT anbefaler

«Vi har likt å spille for dere. Takk!»

Johnny Depp (59) valset inn på scenen på Bergenhus festning, til full jubel, da det var gått 34 minutter av konserten.

LES SAKEN