Slik sier Filip Rygg farvel

Valgte å offentliggjøre den nye jobben på Youtube. - En genistrek, sier omdømmeekspert

Publisert Publisert
  • Joachim Bacha
  • Baste Fanebust
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Tidligere byutviklingsbyråd Filip Rygg har fått seg ny jobb. Han blir ny kommunikasjonssjef i tankesmien Skaperkraft.

Den nyheten valgte han å avsløre gjennom en video på nettstedet Youtube.

— Jeg er kanskje litt sær, og liker å gå mine egne veier. Hvorfor skal jeg gjøre ting likt som alle andre, spør han retorisk og ler.

— For å være litt alvorlig, så er det to ting som er viktig med videoen. Det er en del som bør få beskjeden og det er mange jeg vil takke. Om jeg kan bruke dagens medier til å formidle takken på en god måte, er det morsomt, sier Rygg.

- Vemodig

Den nye jobben betyr at Rygg tar med seg familien til Østlandet. Samtidig blir han ikke lenger en del av bystyret i Bergen. Det synes han er vemodig.

— Jeg håper ikke det er et permanent farvel til politikken. Jeg elsker politikk, men tror det er bra for både den og meg at jeg tar en pause. Jeg har vært i politikken i ti år og det har vært morsomt alle årene. Nå er det tid for å gjøre noe annet, det føles riktig å skifte nå, sier han.

Rygg var selv med på å etablere tankesmien Skaperkraft. Nå gleder han seg til å begynne i den nye jobben.

Tidligere byråd Filip Rygg har fått seg ny jobb. Han flytter fra Bergen om en måned. Foto: MARITA AAREKOL

— Skaperkraft er en viktig stemme i Norge. Jeg skal jobbe med meningsfulle spørsmål. I tillegg er jeg glad i kommunikasjon. Vi skal forsøke å sette dagsorden i det offentlige ordskiftet, sier han.

- Ikke PR

Det stormet tidligere i år rundt PR-byrået First House, som har flere tidligere politikere på lønningslisten. Rygg avviser at hans nye jobb som kommunikasjonssjef er i samme gate.

— Det vi gjør i Skaperkraft er noe jeg vil kommunisere, ikke noe jeg får betalt for å kommunisere. Det er forskjellen. Jeg har respekt for pr-rådgivere, men det er ikke for meg. Jeg må identifisere seg med det jeg skal kommunisere, forteller han.

Skaperkraft skriver på sine hjemmesider at de ønsker å bidra til debatt og engasjere til aktiv samfunnsbygging. De er inspirerert av Bibelens grunnleggende verdier og klassisk kristen tenkning.

I august flytter han til Sørum, mellom Gardermoen og Oslo, for å rekke skolestart for barna.

— Jeg har kun bodd i Bergen i Norge, selv om jeg vokste opp i utlandet. Det blir trist å flytte fra Bergen. Jeg kommer likevel ikke til å savne den store plenen ved huset i Arna, som tar en evighet å klippe, sier han.

Ideen står til seks

— Jeg synes det var en liten genistrek å lage en slik video om seg selv og fortelle og annonsere. Den står til seks i idé og fem pluss i gjennomføring, slik jeg ser det, sier Svein Roger Selle i PR-byrået MK Norway

Etter å ha sett Ryggs video mener han den vitner om et bevisst og smart forhold til kommunikasjon.

— Det at folk diskuterer videoen er et godt nok bevis på at dette funker. Jeg hadde aldri hørt om Skaperkraft før, og jeg visste heller ikke så mye om Filip Rygg. På kort tid har jeg nå fått vite veldig mye mer, sier Selle.

Han tror Rygg kan ha startet en ny trend med sin moderne jobbskifte-video.

— Det eneste jeg har å utsetteer at han kunne vært enda litt mer personlig og nær i videoen. Den er kanskje litt for powerpoint-aktig.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Bybanen inn i mørket