Politiet ble varslet om den aggressive hunden klokken 17.19 fra Øvre Holen på Laksevåg i Bergen.

— Vi var på vei mot Laksevåg senter. Jeg kjørte først, og da jeg så hunden hoppet jeg av, fordi jeg hadde blitt bitt av den før, sa Sander Bruland (13) til BT tirsdag kveld.

Etterforskning startet

Kameraten Daniel Lazarus (13) gjorde det samme. I tillegg til de to guttene ble en ni år gammel jente angrepet.

Politiet i Bergen etterforsker saken.

— Vi har begynt med å innhente opplysninger. Det er mange som skal avhøres. Foreløpig er hunden plassert hos Fant, sier Leif Havre ved allmennseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

- Begynner å «gjete»

Overfor BT beklaget eieren av gjeterhunden tirsdag.

— Han klarte dessverre å slite seg, og jeg mistet båndet. Når det kommer barn med rullebrett og sykkel, begynner hunden å «gjete» for å få dem til å stoppe opp. Når de ikke gjør det, så biter den, sa eieren.

Tirsdag kveld sa vakthavende jurist i Hordaland politidistrikt, politiinspektør Tore Johan Sørland, at det kan bli aktuelt med reaksjon både mot hund og hundeeier.

— Det er aktuelt med en reaksjon mot hundeeier, ja. Det kan være et forelegg eller noe strengere. Valg av reaksjonsform avhenger av om hunden har angrepet tidligere og eventuelt hvor mange ganger, og grovheten i angrepene. Om den har angrepet mennesker tidligere, er det skjerpende, sier Sørland.

BITT FLERE GANGER: I går ble Sander Bruland (13) (til v.) og Erik Heggøy (12) (t.h) bitt av border collien like ved Laksevåg senter. Daniel Lazarus i midten er blitt bitt av samme hund flere ganger før.
Vegar Valde