EnkeltSkyss, FleksiSkyss og Kontantskyss. Er du en av dem som er blitt forvirret av alle billettnavnene hos Skyss når du skal ta busse eller bane? Nå rydder selskapet opp. 4. juni orineterer de samferdselsutvalget i Hordaland fylkeskommune om endringene. Ikke lenge etterpå skal de nye billettnavnene tas i bruk.

— Vi har siden Skyss etablerte de nye navnene i 2007 fått tilbakemelding på at folk er forvirret. På grunn av mange andre store omveltninger har vi ikke hatt kapasitet til denne ryddejobben før nå, selv om den har vært etterlengtet av både kunder, sjåfører og oss, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Kleppestø i Skyss.

Ikke brukervennlig

Da Skyss ble etablert i 2007 kom de med nye billettnavn slik at folk skulle bli kjent med merkenavnet.

— Etter hvert skjønte vi at det ikke var så brukervennlig. Det skal være enkelt å reise. Disse billettnavnene skal gjøre at man intuitivt velger riktig billett. Navneendringen tror vi gjør det enklere for passasjerene, sier Kleppestø.

Endringen blir sånn:

EnkeltSkyss blir enkeltbillett

FleksiSkyss blir ti klipp

Dagskyss blir dagbillett (24 timer)

UngdomsSkyss blir Ungdomsbillett

PeriodeSkyss blir 7-, 30- eller 180-dagersbillett

Kontantskyss blir reisepenger

Nattakst blir Nattbillett

I løpet av våren har Skyss testet ut billettypene på fokusgrupper og kundepanel. De har også sendt ut spørreskjema til et utvalg til tilfeldig utvalgte i befolkningen.

— Dette har vi gjort for å ende opp med begreper som er så tett som mulig opp til kundenes behov. Samtidig ønsker vi å legge oss opp mot nasjonale standardbegrep, sier Kleppestø.

Kjører kampanjer

Å endre billettnavn er ikke bare enkelt.

— Dette er en omfattende jobb som inkluderer alt fra tekniske deler av billettsystemet til kundemateriell, nettsider og ikke minst sjåførmateriell, sier Kleppestø.

Skyss kommer til å kjøre markedskampanjer for å gjøre reisende oppmerksomme på endringene. Omleggingen

— Vi beholder Skysskortet, siden det er såpass veletablert. Men forklarer begrepet med reisekort, sier Kleppestø.

Hva synes du om dette? Og tror du det blir enklere?