Politiinspektør: - Var aldri i tvil

Politiet fant ingen tekniske spor som pekte i retning av at andre var til stede da åtteåringen døde. De valgte derfor å henlegge saken.

Publisert Publisert
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det var politiinspektør Sidsel Isachsen som tok den endelige avgjørelsen om å henlegge saken som intet straffbart forhold sensommeren 2012.

Hennes konklusjon var klar: Det fantes ikke holdepunkter for at andre var til stede da Monika (8) døde.

- Massiv etterforskning

- Jeg var aldri i tvil om det var riktig å henlegge. Dette var en svært spesiell sak, sier Isachsen, og fortsetter:

— Nettopp derfor gjennomførte vi en massiv og grundig etterforskning for å opplyse saken best mulig. Etterforskningen pågikk over lang tid, og vi hadde også bistand fra Kripos, sier hun.

Politiet fant ingen tekniske spor, verken i leiligheten eller på jenten, som pekte i retning av at en eventuell gjerningsperson hadde vært i leiligheten den dagen.

Politiet hadde heller aldri noen mistenkte i saken. En person med tilknytning til jenten og hennes mor ble forholdsvis tidlig sjekket ut av saken, får BT opplyst.

- Bringer ikke noe nytt

Isachsen ønsker ikke å kommentere disse opplysningene, men bekrefter å ha mottatt brevet fra bistandsadvokaten og rapporten signert Asbjørn Hansen.

Etter hennes mening bringer ikke bistandsadvokatens henvendelse inn nye opplysninger i saken.

- Det er viktig å understreke at selv om henleggelsen aldri var tvilsom, er det ingenting i veien for at vi kan se på saken på nytt når vi får en slik anmodning. Henvendelsen fra bistandsadvokaten er av en slik karakter at den vil bli prioritert. Anmodningen kommer ikke til å bli liggende lenge, sier hun.

Landet på selvpåført-teori

Politiet jobbet fra starten ut fra to hovedteorier: At jenten kunne ha vært utsatt for noe straffbart, eller at dødsfallet var selvforskyldt.

- Alt lar seg ikke logisk forklare, sa Sotra-lensmann Odd Dale til BT om åstedet - dagen etter dødsfallet.

I august 2012 landet altså politiet på sistnevnte hovedteori, nemlig at jenten døde som følge av selvpåførte skader.

Publisert