— Tiden går og det føles som om politiet ikke finner ut av noe mer. Det må være forferdelig for den nærmeste familien at de ikke finner Veronica, sier Johnsen til BT.

Hun kjenner den savnede 22-åringen og har vært en del sammen med henne på fritiden i Sogndal. Johnsen forteller om en jente som hadde mange venner, virket sprudlende og glad og «ikke tok seg selv så høytidelig».

Les også:

— Hvor er hun blitt av?

Forsvinningen gjør inntrykk på folk i Sogndal, ifølge Johnsen. Selv tenker hun ofte på saken, ikke minst når hun daglig kjører forbi huset som den savnede 22-åringen leier.

— En forsvinning som skjer på en så liten plass, det er noe de fleste snakker om. Jeg tror ikke det er skjedd noe kriminelt, og er ikke redd. Men jeg og mange andre synes det er ekkelt at Veronica ikke blir funnet, at hun bare er forsvunnet. Hvor er hun blitt av, liksom, spør 23-åringen, som jobber på hotell midt i Sogndal.

- Vanskelig

Det er gått snart tre uker siden den siste, sikre observasjonen av Veronica Heggheim Stegegjerdet. Bistandsadvokat for familien hennes, Synne Catrin Øren, bekrefter at uvissheten gjør saken ekstra vanskelig for de pårørende.

— De vet ingenting og har det tøft, sier Øren. Hun vil likevel understreke at familien har god kontakt med politiet. 22-åringens familie har tidligere rettet en stor takk til alle frivillige som har vært med på letingen etter Stegegjerdet.

I går gjorde politiet nye søk med hund i eneboligen som den savnede 22-åringen leier på Årøy. Også et rødt, toetasjes uthus i hagen ble grundig sjekket med ettersøkshund mens BT var på stedet. Til sammen jobbet hunden og tre politifolk, alle tilhørende Sogn og Fjordane politidistrikt, i en god halvtime på stedet.

- Spesifikk jobb

Regionlensmann i Sogn, Asle Karoliussen, sier hundesøket i går ikke baserte seg på nye spor eller nye momenter i saken.

— Det er snakk om en hund som gjorde en spesifikk jobb knyttet opp mot uthuset på savnedes eiendom, sier han.

— BT så at politifolkene og hunden også var inne i hovedhuset, mens du tidligere har sagt at huset er ferdig gjennomsøkt og klarert?

— Det er mulig de var inne der, også. Men når jeg sa at vi er ferdige med huset, snakket jeg om den kriminaltekniske jobben. Det som skjedde onsdag, dreier seg ikke om kriminaltekniske undersøkelser.

Karoliussen vil ikke si om en likhund som mandag var inne i huset, markerte på noe i boligen.

— Om vi har gjort funn, hvilke funn det eventuelt er og hvordan de i så fall påvirker saken, det vil jeg rett og slett ikke si noe om.

Dyr alene

Politiet sier det ikke er noe rundt forsvinningen som tilsier at det har skjedd en kriminell handling. De synes likevel det er påfallende at boligen var forlatt - mens 22-åringens hund, katt, mobiltelefon, PC og bankkort var igjen.

Veronicas yngre bror bodde med søsteren i huset, men han var bortreist den helgen hun forsvant.

— Vi registrerer at savnedes dyr kan ha vært alene i flere dager. Mandag kveld den 27. oktober kom lillebroren hennes til huset og så at søsteren ikke var der, uten at han så noen grunn til å reagere på det. Da fant han begge dyrene i huset, sier lensmannen.