Flertall for papirløses rettigheter

Tårer og applaus da KrF sikret flertall for krav om papirløses rettigheter i Bergen bystyre.

Publisert: Publisert:

_DSC0136.jpg Foto: LASSE HENNUM HANSEN

Oddny Miljeteig (SV) klarte ikke å holde tårene tilbake da Harald Myklebust (KrF) gikk på talerstolen og fortalte at partiet støttet hennes interpellasjon om papirløse asylsøkeres rettigheter.

— Vi er prinsipielt imot at denne type saker skal behandles av bystyret. Men dette handler om de svakeste av de svake i samfunnet. Vi er glade for at SV i Bergen ser at regjeringen må våkne i dette spørsmålet. Derfor har vi etter en lang debatt avgjort at vi vil støtte forslaget, sa Myklebust, og utløste med det klappsalver fra venstresiden i bystyret og tårer og klem fra Miljeteig.

- Uendelig viktig

— For SV er dette en uendelig viktig sak. Dette handler om hva hele vår sivilisasjon er tuftet på, vi kan ikke springe fra ansvaret vårt, jublet Miljeteig.

Les også

[No available link text]

Bakgrunnen for interpellasjonen er de 15 asylsøkerne som sitter i kirkeasyl i Johanneskirken. SV ba bystyret om å sende en anmodning til regjeringen om å sikre at de asylsøkerne som har fått endelig avslag på sine søknader, skal få lov til å arbeide og tjene penger lovlig så lenge de er i landet. Vedtaket er likelydende til det et flertall i Trondheim og Stavanger har stemt for.Både Høyre og Frp var sterkt imot at bystyret skulle fatte et slikt vedtak, siden dette er et statlig poltikkområde.

— Hvis vi gir samme rettigheter til folk som er her ulovlig som alle oss andre, da kan vi like gjerne legge ned UDI og åpne grensene, sa Tor Woldseth (Frp).

- Humanitet

Men byrådskollega KrF var altså uenig.

— Noen saker er slik at de ikke handler om politikk, men humanitet, sa Harald Myklebust (KrF).

Også Ap støttet hoveddelen av SVs interpellasjon, men ingen fra partiet tok ordet i saken som innebærer en kritikk av egen regjerings innvandringspolitikk. Det gjorde derimot Venstre.

— De 15 som sitter i kirkeasyl har gitt tusenvis av papirløse et ansikt. Det er det denne saken handler om, sa Hans-Carl Tveit (V).

Hva mener du om avgjørelsen? Si din mening under!

Publisert: