- Dette er en forferdelig ulykke

PREGET: Ordfører Ivar Kvalen i Luster kommune. Foto: 2211-TIPSER:

  • Dette er dypt tragisk, sier orfører Ivar Kvalen i Luster kommune.
  • Per Lindberg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

LES OGSÅ: Så at foreldrene ble tatt av isen

Han dro selv til Breheimssenteret søndag kveld. Noen timer tidligere døde et ektepar etter å ha blitt truffet av isblokker som løsnet fra Nigardsbreen.Parets to barn ble vitne til ulykken. BT snakket med Kvalen ved 20.15-tien. Han var da på vei til ulykkesstedet i Luster kommune.

Preger folk

— Luster er jo en bre- og fjellkommune som får besøk av mange som vil oppsøke naturen her. Vi er vant til redningsaksjoner i løpet av turistsesongen, men det er forferdelig når to barn blir vitne til en så grufull ulykke. Ulykken kommer nok til å prege folk her fremover, sier Kvalen.

RYKKET UT: Både luftambulanse og Sea King fra 330-skvadronen i Florø ble sendt ut. Redningsmannskapene var lenge usikre på om flere var tatt av isblokkene. Foto: TERJE EGGUM, SOGN AVIS

OMKOM: To tyske statsborgere i 30-årene omkom i en ulykke ved Nigardsbreen i Luster i Sogn og Fjordane søndag ettermiddag. Barna deres var vitne til hendelsen. Foto: Frank Optun Smedegård / NTB scanpix

Kommunen iverksatte kriseteamet for å ta vare på de to barna som hadde mistet foreldrene sine.— Vi har blant annet lege og psykiatrisk sykepleier som er i arbeid. De gjør sitt til at barna får best mulig oppfølging i den situasjonen de er i, sier Kvalen.

- Godt merket

— Det arbeides videre med å få tak i slekt. Jeg har forstått det slik at de var alene med foreldrene ved breen, legger han til.

Les også

- Har ventet på at det skulle skje

Lørdag var ordføreren ved Nigardsbreen. Han forteller at det er godt merket hvor man ikke bør bevege seg. Han understreker at han ikke vet hvor foreldrene var da de ble truffet av isblokkene. — Det er satt opp sperringer og skilt på flere språk som markerer hvor det er farlig å ferdes. Informasjonen på stedet er god, sier Kleven.

Peder Kjærvik er leder ved Breheimssenteret. I likhet med ordføreren beskriver han ulykken som forferdelig tragisk.

— Jeg har ikke vært ute for lignende, selv om det har skjed ulykker her tidligere.

Ulykken skjede cirka tre kilometer fra Breheimssenteret. Familien hadde deltatt på en tur i regi av Jostedalen Breførarlag i forkant av ulykken.

Turen var avsluttet, og foreldrene befant seg ved foten av breen da isblokker løsnet. Kjærvik beskriver turen som familien deltok på, som en grei tur for familier opp på isen. Turen gikk et «godt stykke» unna ulykkesstedet.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Her har eierne store planer: – Det skal bli det motsatte av Myrkdalen

Tiden er snart over for ungdomsherberget på Mjølfjell. Nå jobber eierne med investeringer på flere titalls millioner som…

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. 383 nye koronasmittede siste døgn – 46 færre enn for en uke sidenID:

  2. Bil treft av stein i Salhusvegen

  3. – Flaskepant er en fordyrende miljøsvindel

  4. Nå kan vi besøke hverandre igjen: Dette er korona­reglene som gjelder nå

  5. 55 trengte legevakt­hjelp etter fall på glattisen

  6. – Det er ikke grunnlag for skjenke­forbud i Bergen nå. Jeg skjønner at folk er frustrerte.