- Dette er en forferdelig ulykke

Publisert Publisert

PREGET: Ordfører Ivar Kvalen i Luster kommune. Foto: 2211-TIPSER:

  • Dette er dypt tragisk, sier orfører Ivar Kvalen i Luster kommune.
  • Per Lindberg
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

LES OGSÅ: Så at foreldrene ble tatt av isen

Han dro selv til Breheimssenteret søndag kveld. Noen timer tidligere døde et ektepar etter å ha blitt truffet av isblokker som løsnet fra Nigardsbreen.Parets to barn ble vitne til ulykken. BT snakket med Kvalen ved 20.15-tien. Han var da på vei til ulykkesstedet i Luster kommune.

Preger folk

— Luster er jo en bre- og fjellkommune som får besøk av mange som vil oppsøke naturen her. Vi er vant til redningsaksjoner i løpet av turistsesongen, men det er forferdelig når to barn blir vitne til en så grufull ulykke. Ulykken kommer nok til å prege folk her fremover, sier Kvalen.

RYKKET UT: Både luftambulanse og Sea King fra 330-skvadronen i Florø ble sendt ut. Redningsmannskapene var lenge usikre på om flere var tatt av isblokkene. Foto: TERJE EGGUM, SOGN AVIS

OMKOM: To tyske statsborgere i 30-årene omkom i en ulykke ved Nigardsbreen i Luster i Sogn og Fjordane søndag ettermiddag. Barna deres var vitne til hendelsen. Foto: Frank Optun Smedegård / NTB scanpix

Kommunen iverksatte kriseteamet for å ta vare på de to barna som hadde mistet foreldrene sine.— Vi har blant annet lege og psykiatrisk sykepleier som er i arbeid. De gjør sitt til at barna får best mulig oppfølging i den situasjonen de er i, sier Kvalen.

- Godt merket

— Det arbeides videre med å få tak i slekt. Jeg har forstått det slik at de var alene med foreldrene ved breen, legger han til.

Les også

- Har ventet på at det skulle skje

Lørdag var ordføreren ved Nigardsbreen. Han forteller at det er godt merket hvor man ikke bør bevege seg. Han understreker at han ikke vet hvor foreldrene var da de ble truffet av isblokkene. — Det er satt opp sperringer og skilt på flere språk som markerer hvor det er farlig å ferdes. Informasjonen på stedet er god, sier Kleven.

Peder Kjærvik er leder ved Breheimssenteret. I likhet med ordføreren beskriver han ulykken som forferdelig tragisk.

— Jeg har ikke vært ute for lignende, selv om det har skjed ulykker her tidligere.

Ulykken skjede cirka tre kilometer fra Breheimssenteret. Familien hadde deltatt på en tur i regi av Jostedalen Breførarlag i forkant av ulykken.

Turen var avsluttet, og foreldrene befant seg ved foten av breen da isblokker løsnet. Kjærvik beskriver turen som familien deltok på, som en grei tur for familier opp på isen. Turen gikk et «godt stykke» unna ulykkesstedet.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Helse Bergen tilbyr ansatte gratis parkering

Ansatte i Helse Bergen tilbys gratis parkering ved Haukeland og klinikken i Sandviken.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Åtte nye smittede i Bergen

  2. Hun sier gjentatte ganger: «Du må ikke se ned. Du må ikke se ned, Morten» ... Men jeg har allerede sett det.

  3. Dette må du vite om busstreiken

  4. Det kan vere nesten sjokkerande å høyre kva Venstre-folk lirer av seg om kvarandre.

  5. Solskjær med Mourinho-spøk etter heldig seier

  6. Brann har akseptert Koomson-bud på fem millioner kroner