- Jeg kunne ikke fått en bedre pappa

Familie, venner og kolleger tok farvel med Arild Fossedal i Vangskyrkja på Voss.

Publisert Publisert

SISTE FARVEL: Arild Fossedal ble stedt til hvile i Vangskyrkja på Voss torsdag. Foto: RUNE SÆVIG

Fossedal var blant de 13 som mistet livet i helikopterstyrten ved Turøy 29. april i år. Torsdag ble han stedt til hvile i hjembygden.

Les også

Flere av de omkomne var fedre og bestefedre

Mange var møtt frem i god tid før bisettelsen i steinkirken på Vossevangen. Den hvite kisten var pyntet med hjerteformede rosekranser, og blomsterhilsener lå langs hele midtskipet.

— Kunne ikke fått en bedre pappa

Fossedal etterlater seg en 17 år gammel sønn, en samboer med egne barn, og en tidligere kone. Sønnen hilste faren med disse ordene:

— Pappa har alltid vært der for meg. Han sørget alltid for at jeg hadde det bra. Jeg kunne ikke fått en bedre pappa.

OMKOM: Arild Fossedal. Foto: Privat

Sammen bygget de radiostyrte fly og kjørte med de kuleste bensindrevne fjernstyrte bilene. De dro ofte til åpne marker og fløy med hjemmebygde fly.Fossedal fikk også et nært forhold til samboerens barn.

— Barna kom alltid først, sa kapellan Kjersti Brakestad Boge.

Ville ikke dra

Samboeren fortalte hvordan Fossedal ikke hadde lyst til å reise ut i Nordsjøen på den skjebnesvangre turen, fordi det var så fint vær. Han hadde tenkt å vaske taket, og understreket at de måtte bruke klatresele, fordi sikkerheten var så viktig.

— Kjære Arild. Du er den flotteste personen jeg har møtt. Du fylte mitt hjerte med glede og lykke. Vi skulle dele hele livet sammen. Elsker deg, sa samboeren.

Venner og familie omtaler ham som en omtenksom mann med et fantastisk humør. Han var en naturelsker som likte å stå på ski, og har vært aktiv i Voss paragliderklubb. Han tok skytterprøven og dro på jakt. Han var også svært engasjert i Akers bedriftslag i bowling, der han kvalifiserte seg til NM.

Kapellanen beskrev den fryktelige fredagen da helikopteret med nordsjøarbeiderne styrtet nord for Sotra.

— Vi kjenner alle noen som arbeider i Nordsjøen, og alle lurte på: Er det noen vi kjenner? For 13 familier var det noen de var glad i, som brått ble revet bort. På et øyeblikk var livet helt omskapt, sa Brakestad.

- Hvor var Gud?

Hun mener det er vanskelig å forstå hvordan Gud kan la slike ulykker skje.

— Vi skjønner ikke hva han tenker når han lar slike ulykker skje med gode mennesker. Vi kan ikke skjønne at han ikke grep inn. Men når vi spør: Hvor var Gud da helikopteret stupte? Da er det et svar. Han var sammen med dem som stupte, og han var klar til å ta imot dem i himmelens land, sa Brakestad.

Fossedal var fra Voss, men bodde i Bergen. Han begynte å jobbe i Aker i 1998, rett etter ingeniørstudiene. Han var stasjonert på Sandsli, og var sjelden i Nordsjøen.

— Det kjennes uvirkelig å stå her i dag. Fire av våre arbeidskolleger kom aldri hjem. Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med alle de etterlatte. Det strømmer varme hilsener til dere i utallige kondolanser, sa Linda Aase, som representerte Aker Solutions.

Også Ole Magnar Kvamme (60) ble gravlagt torsdag.

Fredag er det to uker siden helikopterulykken ved Turøy. Samme dag blir det bisettelser for Espen Samuelsen, Lyder Martin Telle, Kjetil Wathne og Silje Krogsæther.

DE OMKOMNE: Øverste rad: Otto Mikal Vasstveit, Ole Magnar Kvamme, Behnam Ahmadi, Arild Fossedal, Silje Ye Rim Veivåg Krogsæther, Espen Samuelsen og Olav Bastiansen. Nederste: Michele Vimercati, Odd Geir Turøy, Kjetil Wathne, Iain Stuart, Lyder Martin Telle og Tommas Helland.

Publisert