Æret sine kjære med blomster

I formiddag kom pårørende til ulykkesstedet ved Turøy, der 13 mennesker mistet livet fredag. De kastet blomster på sjøen for å ære sine kjære.

Publisert Publisert

STO SAMMEN: Pårørende om bord i «Fjordkatt» søndag formiddag. De kastet ned roser på havet for å hedre sine kjære. Foto: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

Les alle sakene om
Styrten på Turøy
Helikopterstyrt 29. april 2016

Noen av de pårørende var søndag formiddag med ut i båt til ulykkesstedet ved Turøy der 13 mennesker mistet livet fredag.

Der sto de etterlatte tett samlet på dekk på hurtigbåten «Fjordkatt». Noen valgte å kaste ned roser på sjøen for hedre sin kjære. Flere av dem holdt rundt hverandre etter den tragiske ulykken fredag.

Les: Disse omkom i helikopterstyrten

Får vite om søk

— De vil bli fraktet i båt og vil få muligheten til å se ulykkesstedet, sa stabssjef Gustav Landro fra Vest politidistrikt tidligere i dag.

De pårørende skal også få informasjon om redningsarbeidet og det som skjer på Turøy nå, der det blant annet foregår finsøk av vrakrester.

Arrangeres av Statoil

Representanter fra politiet og Statoil er blant dem som var til stede på hurtigbåten sammen med dem. Markeringen var i regi av Statoil.

I en knapp time lå hurtigbåten med de pårørende rett foran ulykkesstedet før den dro videre. Båten ankom klokken 11.15 og dro like før klokken 12.00

Les: Ordføreren fikk sine verste tanker bekreftet

Også i Stavanger og Strand kommune var det i dag markeringer for de 13 menneskene som mistet livet i ulykken. I Strand kommune ble gudstjenesten i Strand kirke utvidet med en markering for de omkomne med lystenning, tekst og bønn. To menn på henholdsvis 50 og 54 år fra kommunen var blant de omkomne.

– Når to familier i Strand kommune rammes, så er det naturlig å markere dette i gudstjenesten vår, sier prost Sigrid Sigmundstad til Stavanger Aftenblad.

Henter inn eksperter

Letingen etter små deler fra vraket foregår fortsatt for fullt på Turøy.

Havarikommisjonen har hentet inn personer fra de engelske og franske havarikommisjonene for å bistå i arbeidet med å gå gjennom helikoptervraket. De opplyser om at jo flere vrakdeler og komponenter de finner, jo lettere blir jobben med å finne ut hva som skjedde da helikopteret styrtet fredag.

Samtidig vil undersøkelsene av hovedvraket og vrakdelene fortsette. De er samlet på Forsvarets base på Haakonsvern.

Havarikommisjonen sier at de arbeider så raskt som praktisk mulig. «Det er av stor betydning å finne eventuelle sikkerhetskritiske forhold».

Kan ta minst et år

Både det europeiske luftfartsbyrået EASA og det norske Luftfartstilsynet er også invitert inn i undersøkelsen.

Arbeidet med å lage en komplett undersøkelse som belyser alle faktorer som ledet frem til ulykken tar erfaringsmessig minst 12 måneder, opplyser de.

Noen av dem som omkom i ulykken kan bli identifisert allerede i dag opplyste Kripos søndag formiddag.

Arbeidet på ulykkesstedet er omfattende og vanskelig. Kripos karakteriserer analysearbeidet som krevende.

— Det er et puslespill, men vi skal klare jobben, sier Per Angel, som leder i Kripos' ID-gruppe.

Publisert
Styrten på Turøy
Helikopterstyrt 29. april 2016