- Eg kan nesten ikkje fatte det

Bergensstudenten Jonathan Spæren (24) danka ut alle i poker-NM i Dublin i helga. Tilbake til Bergen tek han med seg over éin million kroner.

- ELLEVILT: For bergensstudenten Jonathan Spæren gjekk draumen om å bli norgesmeister i poker i oppfylling. - Feiringa i natt var heilt ellevill, seier Spæren. Foto: NM i poker

  • Adalheidur Oldeide
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Det er heilt sjukt. Det har ikkje gått opp for meg enno, seier 24-åringen til BT på telefon frå Dublin.

Norgesmeisterskapen i poker blei avslutta i helga, og på sundag var det åtte spelarar som sat rundt finalebordet i Dublin. Spæren frå Tønsberg danka ut ein etter ein.

Det er fjerde gong han deltek i poker-NM. Spæren har ikkje vore med i Main Event i poker-NM tidlegare år, men har delteke i andre greiner. I år klaffa alt.

- Ein draum i oppfylling

— Kvar dag sat eg meg nye delmål og håpa på det beste. Etter dag to i Dublin byrja eg å tru at det kunne gå min veg denne gongen.

24-åringen var den yngste deltakaren som sat rundt finalebordet sundag kveld.

— Det har lenge vore ein draum å kome til finalebordet. Eg fekk fleire gode hender og slo ut to deltakarar med ein gong. Så gjekk det litt nedover, men heldigvis klaffa alt til slutt og eg vann heile greia.

Og Spæren blir truleg den aller siste NM-vinnaren i Dublin. Frå neste år blir nemleg norgesmeisterskapen arrangert på norsk jord, etter at Lotteritilsynet har gjeve tillatelse til NM i Noreg.

Populær over natta

I tillegg til prestisje og ein tur til Las Vegas for å spele poker, tek Spæren med seg ein pengepremie på over éin million kroner tilbake til Noreg.

— Det er heilt sinnssjukt. Det er heilt uverkeleg at eg er blitt millionær.

Sidan han blei norgesmeister sundag kveld har ikkje telefonen stått stille.

— Folk ringjer og sender meldingar til meg heile tida. Og det er veldig mange som vil leggje meg til som ven på Facebook. Ein del damer, men det er jo berre koselig, seier 24-åringen.

Feira i heile natt

24-åringen studerer på BI i Bergen for å bli eigedomsmeklar. Han har vore inne på tanken om å drive med poker på heiltid, men har bestemt seg for å fullføre studiane i Bergen først.

— Eg spelar jo ein del på nett og i pokerklubbar, men eg må prioritere å studere. Eg kan jo ikkje berre ha det gøy, seier han.

Men etter sigeren i går blei det ei ellevill feiring, ifølgje han sjølv.

— Me stakk rett på fest. Det blei ein del champagne, for å seie det sånn. Heile gjengen var med, alt frå arrangørar til deltakarar. Eg har faktisk ikkje lagt meg enno, seier han då BT snakkar med han klokka 10.00 måndag føremiddag.

Ein del av pengane skal bli brukt til å betale ned på lånet på bustaden han har kjøpt i Bergen sentrum.

— Eg veit ikkje kva eg skal gjere med resten, men eg skal prøve å ikkje sløse vekk pengane.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Poker som ferdighetsspill

  2. - Poker er det verste som har skjedd i livet mitt

BT anbefaler

– Jeg tror dette hadde holdt mot ganske mange lag i Eliteserien

Nok et tap er et faktum.

LES SAKEN