- Har selv en mann som jobbet i Nordsjøen, og vet hvordan det er å vente på tekstmeldingen «jeg har landet»

Ordfører Marte Mjøs Persen har selv en mann som jobbet i Nordsjøen inntil han ble rammet av nedskjæringene.

Publisert:

Ordfører Marte Mjøs Persen åpner kondolanseprotokoll i Rådhuset i Bergen klokken 11. ARKIVFOTO: ODD E. NERBØ

— Jeg vet akkurat hvordan det er å vente på en tekstmelding som sier «jeg har landet, glad i deg». Fredag var det mange som ikke fikk denne meldingen. Jeg føler sterkt med dem, sier Bergens-ordfører Marte Mjøs Persen.

- Kjenner alle noen

Mandag klokken 11.00 åpnet hun en kondolanseprotokoll i foajeen i Bergen Rådhus. Bergen ble hardt rammet da 13 mennesker styrtet i døden ved Turøy fredag.

— Dette var en fryktelig tragisk ulykke. Nå sitter vi igjen med ettertanke og omtanke for de som har mistet sine kjære. Vi kjenner alle noen som har tilknytning til arbeidet i Nordsjøen. Nå står vi sammen i sorgen, sier ordføreren.

Les også:

Les også

Politiet frigir navn på syv av de omkomne

— Sterkt preget

Hun sier at kondolanseprotokollen er åpen for alle. Protokollen blir liggende åpen til førstkommende fredag 20. mai. Åpningstider i rådhuset er mandag til torsdag klokken 07.45 til 20.00. Fredag klokken 07.45 til 15.00.

— Absolutt alle er velkommen til å skrive i protokollen. Byen er sterkt preget, og jeg regner med at svært mange vil benytte muligheten, sier Persen.

Ordføreren sier at kommunens viktigste oppgave nå er å sørge for at alle får den hjelpen de trenger.

— Vårt helsepersonell er i kontakt med de pårørende, og gjør nå alt vi kan for å følge opp. Det er svært viktig at ingen havner mellom to stoler. Vi har også god kontakt med Statoil.

Innbyggere som har behov for å snakke med noen kan kontakte Livskrisehjelpenved Bergen legevakt på telefon 55 56 87 54.

Les også:

Publisert: