Marita (46) fra Os savnet i Vik

Leteaksjonen etter Marita Sælen (46) utvides søndag. Politiet vil kartlegge alle som var i Vik sentrum natt til lørdag.

LETER: Sivilforsvaret, frivillige og Røde Kors deltar i den store leteaksjonen i Vik i Sogn søndag ettermiddag. Det søkes både til lands og vanns. 2211-tipser

SAVNET: Politiet satte lørdag i gang en leteaksjon etter den savnede kvinnen. Søket konsentrerte seg i første omgang om sentrum, mellom utestedet «Dampen» og campingplassen der paret bodde. 2211-TIPSER

LETER: Sivilforsvaret, frivillige og Røde Kors deltar i den store leteaksjonen i Vik i Sogn søndag ettermiddag. Det søkes både til lands og vanns. 2211-tipser

vik2.jpg 2211-tipser

SAVNET: Den savnedes familie har gått ut med denne etterlysningsplakaten på Facebook.

Politiet bekrefter klokken 16.10 at den savnede er Marita Sælen (46) fra Søfteland.— Vi har snakket med familien som sammen har blitt enige om å gå ut med en etterlysning på Facebook. Vi kan bekrefte at den savnede er Marita Sælen på 46 år, fra Søfteland, sier innsatsleder Stein Helge Selland.

Totalt 129 personer bidrar nå i søket, som ifølge politiet foregår både på land og i vann. Det er ikke gjort funn i saken så langt.

Den savnede kvinnens bror, Robert Krogstad, reiste fra Oslo til Vik natt til søndag for å delta i søket.

— Vi har nettopp fullført finsøk i Vik sentrum. Nå går jeg manngard sammen med Røde Kors og Sivilforsvaret. Vi har svært få opplysninger i saken. Alt av tips er av interesse, sier Krogstad til BT klokken 16.30.

Startet søk lørdag

Lørdag formiddag satte politiet i gang en leteaksjonen etter den 46 år gamle kvinnen som sist ble sett på utestedet «Dampen» i Vik natt til lørdag.

— Hun er meldt savnet av sin mann. De var sammen på utestedet. Hun ble sist sett klokken 02.00 natt til lørdag, ifølge operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt, Inge Verøy.

Mannen har forklart at han trodde hun var gått tilbake til campingplassen der de bodde. Lørdag formiddag ble hun meldt savnet.

Vitner som har vært i Vik sentrum natt til lørdag blir avhørt søndag, ifølge innsatsleder Selland.

Han oppfordrer alle som kan ha gjort observasjoner, og som ennå ikke har vært i kontakt med politiet, om å ta kontakt med lensmannskontoret i Vik.

— I tillegg til politiet blir det en gruppe fra Røde Kors, en gruppe fra elveredning for å søke langs kaier og elver, samt sannsynligvis noen redningshunder, sier operasjonsleder Verøy.

VAR HER: Den savnede kvinnen var sist sett her på puben Dampen i Vik sentrum rundt klokken 02.00 natt til lørdag. 2211-tipser

— God stemningMannen til kvinnen er avhørt, og har forklart hvor han var mellom klokken to da puben stengte, til rundt klokken fire om natten da han kom til campingplassen.

— Det var rundt tyve folk på utestedet «Dampen» fredag kveld, og en rolig og god atmosfære. Den savnede kvinnen var en del av et reisefølge på rundt ti personer. Hun forlot stedet rundt klokken 01.45 i følge med en mann fra reisefølget, sier eier av puben, Kari Ann Husebø. Hun var selv ikke til stede fredag kveld.

Lensmann Ove Andersen sier at de har observasjoner på at kvinnen kom tilbake til området ved puben etter dette.

Røde Kors og redningshunder

Kvinnen var iført grå jakke og grå bukse. Paret var på gjennomreise, opplyser politiet.

HELIKOPTER: Også et Sea King-helikopter ble satt inn i letingen lørdag. Søndag vil politi og Røde Kors gjenoppta letingen, som grunnet mørke ble avsluttet i 21-tiden lørdag. 2211-TIPSER

MED BÅT: Bilde fra sjøsøk lørdag. Søndag vil politi og Røde Kors gjenoppta letingen, som grunnet mørke ble avsluttet i 21-tiden lørdag. 2211-TIPSER

STRANDSØK: Bilde fra lørdag. Søndag vil politi og Røde Kors gjenoppta letingen, som grunnet mørke ble avsluttet i 21-tiden lørdag. 2211-TIPSER

— Røde Kors, Norske redningshunder, Norsk folkehjelp og politiet deltar i leteaksjonen. Vi har også hatt inne et Sea King-helikopter som har søkt fra luften, sa operasjonsleder Bengt Næss i Sogn og Fjordane politidistrikt til BT i 19-tiden lørdag.

Søket har så langt vært konsentrert i sentrum, mellom utestedet «Dampen» og campingplassen der paret bodde.

- Vurderer dere å begynne kriminaltekniske undersøkelser?

— Det kan bli aktuelt og vil bli vurdert fortløpende, men foreløpig konsentrerer vi oss om søk.

- Sjekk uthus og garasjer

Søndag formiddag vil søket bli utvidet geografisk.

— Lørdag var det sentrumskjernen som ble gjennomsøkt, sier Inge Verøy.

Politiet har også bedt folk sjekke uthus, garasjer og andre oppholdssteder.

Han forteller at politiet ikke har noen indikasjoner på hva som har skjedd med kvinnen.

— Vi holder alle muligheter åpne, sier han.

Sivilforsvaret satt inn

— I morges ble også Sivilforsvaret satt inn i letingen. Ansatte og innsatte fra Vik fengsel deltar også, sier operasjonsleder Torstein Fjellanger.

— Så fangene er satt fri?

— Nei, de er på åpen soning og gjorde en kjempeinnsats i går og er med i dag.

Elveredningsgruppen fra Sogndal Røde Kors fortsetter sitt søk.

Letemannskapene utvider søkeområdet både på land og til vanns. Det søkes i fjæren og gjøres overflatesøk på sjøen.

Mobilen gjenglemt

Kvinnen som er savnet, glemte igjen mobilen sin på utestedet «Dampen».

— Mannen fikk den med seg da han gikk, og han meldte selv fra om det da han meldte henne savnet, sier Fjellanger.

— Når kom mannen tilbake til campingplassen?

— Rundt klokken fire om natten.

— Mistenker dere at det kan ha skjedd noe kriminelt?

— Nei, det gjør vi ikke.

— Elven i Vik er søndag regulert ned for å gjøre letearbeidet lettere, sier operasjonsleder Verøy.