— Vi håper på rundt tyve folkevalgte representanter i Hordalands-kommunene etter valget 14. september, sier Tom Sverre Tomren, fylkesleder for De Grønne i Hordaland.

Tirsdag denne uken gikk fristen ut for å registrere lister til høstens kommune- og fylkestingsvalg. Det er nå klart at De Grønne øker antallet kommunevalgslister fra fem i 2011 til 22 ved årets valg i Hordaland. Dermed vil partiet ha lister i stemmelokalene i to tredjedeler av kommunene i fylket. På landsbasis øker partiet antallet lister fra 55 for fire år siden, til 207 i år.

- To eller tre i Bergen

— Vi sa for ett år siden at målet er å få inn 20 representanter totalt i Hordaland, og det målet er fullt mulig å nå. Vi håper på to eller tre representanter i bystyret i Bergen. I Meland stiller vi med flere sterke navn og håper på to representanter, sier Tomren.

Fylkeslederen er sokneprest i Haus på Osterøy, og har valgt ikke å stille som kandidat til kommunestyret. Tomren er derimot førstekandidat til fylkestingsvalget for De Grønne.

— Vi ser en klar tendens til at en del velkjente miljøvernere rundt om i kommunene kommer ned fra gjerdet og stiller seg til disposisjon for partiet. Det er vi svært fornøyd med. Et eksempel er Børje Møster som stiller som førstekandidat i Radøy, sier Tomren.

Sendes på kurs

Fylkeslederen sier partiet utover våren skal arrangere flere skoleringssamlinger for kandidatene. - Jeg er overhodet ikke urolig for kompetansen til folkene som blir valgt inn som representanter for De Grønne, sier Tomren.

SV stiller liste i 20 kommuner i Hordaland. Selv om det er to færre enn De Grønne, er det ny rekord for SV i Hordaland, melder NRK Hordaland.

Det er ellers klart at femten lister er meldt inn til fylkestingsvalget i Hordaland. I tillegg til de etablerte partiene som alt er representert i fylkestinget, vil Feministisk Initiativ, De Kristne, Piratpartiet, Pensjonistpartiet, Demokratene og Kystpartiet kjempe om velgerne.