Tre overlevende hentet ut av skipsvraket

Et koreansk par på bryllupsreise og et medlem av mannskapet som hadde et brukket ben, er nå blitt hentet ut av cruiseskipet som gikk på grunn utenfor Italia. En svensk kvinne er blant de 17 som fremdeles er savnet.

FORLIS: «Costa Concordia» ligger delvis under vann. Redningsmannskapene har kontakt med overlevende i skipet. AP

Tor Arne Andreassen

Det koreanske paret i tyveårene som var på bryllupsreise med Costa Concordia ble hentet ut av redningsmannskaper natt til søndag, etter å ha tilbragt over et døgn i det skibbrudne skipet.

Les også

Nå har skipet kantret

Les også

Gikk på grunn og åtte døde

Et medlem av mannskapet, som hadde et alvorlig benbrudd, ble hentet ut med helikopter søndag ettermiddag.

17 savnede

Myndighetene trodde først at opptil 70 mennesker var savnet, men antallet savnede skal ifølge myndighetene nå være nede i 17, hvorav 11 var passasjerer og 6 er medlem av mannskapet. En av de savnede skal være en svensk kvinne, melder Aftonbladet.se. To franske passasjerer og et peruviansk medlem av mannskapet har omkommet.

— Kjørte på ukjent skjær

Kapteinen Francesco Schettino og hans nestkommanderende Ciro Ambrosio er blitt arrestert av italiensk politi. Rederiet, Costa Crociere, hevder skipet var på sin vanlige kurs da det traff et undervannsskjær. I et TV-intervju hevder skipets kaptein at skjæret ikke er tegnet inn på noen kart, melder BBC.

Undervannsbilder som den italienske avisen La Repubblica har offentliggjort på sine hjemmesider, viser at det er et gapende hull i skroget under vann. Tidligere har man også kunnet se en 70 meter lang revne i en del av skroget som normalt ville vært under vann, men som nå ligger over vannflaten fordi skipet ligger over på siden.