Åsane-saken i retten igjen

Tidligere fotballspiller (33) ble uskyldig fengslet og tiltalt for Åsane-drapet.

Publisert: Publisert:

ÅSTEDET: Befaring ved åstedet i forbindelse med rettssaken. Foto: Arne Nilsen

Fem år etter at mannen ble frifunnet for drapet på Øyvind Bjarte Madsen i april 2000, er det ikke enighet om erstatningsoppgjøret. Nå har forsvarer, advokat John Christian Elden, tatt ut stevning mot staten ved Justisdepartementet, skriver BA.

Til høsten kommer erstatningssaken opp for Oslo tingrett, ifølge avisen.

Tiltalt og frikjent

I 2002 ble Jarle Olsen dømt til 21 års fengsel for å ha planlagt og bestilt drapet på oljearbeideren. Tor Helge Flaten fikk 18 år for å ha utført det. I tillegg ble en annen mann dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge, og fikk åtte års fengsel.

Les også

- Jarle Olsen skal hevne seg

Les også

Frikjente krever millioner

I 2005 og 2006 ga Jarle Olsen nye forklaringer, der han hevdet at to venner deltok i planleggingen av drapet. November 2006 ble begge tiltalt for medvirkning til overlagt drap. Begge mennene ble frikjent i Gulating Lagmannsrett i mars 2008.

En av dem, den såkalte fotballspilleren, krevde erstatning fra staten etter frikjennelsen i 2008.

Stor avstand

Saken er mye omtalt som det såkalte Åsane-drapet, med utspring i et hardt narkotikamiljø.

Tidligere har den såkalte fotballspilleren fått nær én million kroner i erstatning for utgifter han hadde til privatetterforsker Ola Thune.

Nå gjenstår tap han ble påført ved straffeforfølgingen, samt oppresning for tort og svie. Etter det BA forstår er det stor avstand mellom krav og det Statens sivilrettsforvaltning er villig til å gi. Trolig er det snakk om millionbeløp. Dermed må retten avgjøre erstatningsspørsmålet.

Publisert: