Svette utsikter fra Ulriken

Restaurantgjestene trodde de skulle nyte utsikten over Bergen by fra Ulriken onsdag kveld. I stedet fikk de se Bergens slappeste svette seg gjennom en spinningøkt.

Publisert Publisert
  • Guro Istad
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Ytterst, på uterestaurantområdet, med 360 graders panoramautsikt over verdens vakreste by, står ti spinningsykler klare. Med vannflasker. Inne står tre trenere og tripper etter å komme i gang.

Bergens slappeste tripper ikke. De hutrer og ser skeptiske ut. Skylaget ligger tett over Ulriken, regnet pisker og vinden er ikke spesielt grei, den heller. Ikke nok med at gjengen må trene, men de må trene i ekte bergensvær.

Men spinninginstruktørene Inger Lise Strønen og Tina Eike Nilsen er ikke damer som lar hengende fjes stoppe dem. De har nok humør og energi til å få Ulriken til å lette, og snart pisker de deltakerne mer enn vinden og regnet klarer til sammen.

— Vi skal spurte, kjøre tempo. Kom igjen. Opp og stå. Fokus nå. Løft knærne.

Jakkene faller

Ulriksbanen fraktet muligens sin rareste last noensinne, da Aktiv365 stappet ti spinningsykler inn i Perle & Bruse onsdag formiddag. I kun to omganger.

NY UTSIKT: Onsdag kveld var utsikten over Bergen byttet ut med svette Bergens slappeste-deltakere på spinningsykler. Foto: GIDSKE STARK

— Da jeg kom opp her i dag, tenkte jeg at dette kom til å bli krise. Jeg så ikke rekkverket på grunn av tåken. Deltakerne ville ikke engang sett instruktørene, sier Jørgen Johansson. Han er egentlig kondisjonstrener for Aktiv365, men har denne kvelden blitt koordinator for det han tror er verdens første spinningtime ute på Ulriken.

— Men nå har vi jo superflaks, sier Johansson og nikker i retning en sprekk i det tjukke skylaget som skimtes mellom deltakerne. Der ute begynner rødfargen å melde seg i slappingens ansikter.

— Jeg lurer på når ullfrakken ryker, sier Johansson. Lina Leiva har nemlig ennå en stor ytterjakke utenpå treningstøyet. Men han har ikke før fått sagt det, før jakken faller. Og rett bak kaster Jens Eikeset hettegenseren.

— Sånn! Nå begynner det å komme seg, sier treneren og gliser fornøyd.

"Ingen kommentar"

Inne i varmen kikker restaurantgjestene nysgjerrig ut på Bergens slappeste-gjengen, som tråkker som om det sto om livet der ute. Det var kanskje ikke helt denne utsikten firerbanden fra New York på et av bordene hadde ventet seg, men misfornøyde later de ikke til å være.

Ute dundrer musikken, og smilende instruktører synger høyt med mellom beskjedene de roper til gjengen foran seg.

— Hvordan går det, Åshild?

— Jeg svarer etterpå. Ingen kommentar, stotrer Åshild Sønsteby, mens hun sender et misbilligende blikk mot de altfor blide instruktørene.

Fra sidelinjen vokter Bergens slappeste-trener Tonje Sørlie.

— Hva synes du om innsatsen?

— Upåklagelig. Du ser det på ansiktsuttrykkene at de tar i. Jeg tror alle skal kjenne det i morgen. Men her er det veldig tydelig at det er opp til deg selv hva du får ut av en treningsøkt. Noen trenger å pushes litt, sier Tonje, og avbryter plutselig seg selv:

GJETTELEK: - Kanskje det er et program om tjukke mennesker, svarer turist Valentina Dsorba forsiktig på spørsmål om hva hun tror egentlig foregår på Ulriken.

— Dere er snart i mål. Jobbe, jobbe! Helt inn, roper hun til gjengen sin, som strever seg opp en "oppoverbakke" på syklene.

Fremfor dem roper spinninginstruktørene Inger Lise Strønen og Tina Eike Nilsen.

— Vi har én sang igjen på å ta gull. Hva går vi for?

— Gull, nesten hvisker et par av deltakerne.

— HVA GÅR VI FOR?

— GULL!

Parkeringsvaktene får konkurranse

Alle ting har en slutt. Også spinningtimer, selv om det kanskje ikke føles sånn underveis.

— Dere, vi har passert det andre laget, fastslår instruktørene.

Strønen og Nilsen skåler i vannflasker med deltakerne, og gratulerer med innsatsen.

— For en energi. For en innsats, sier Strønen.

— Du ser at de tar i. Det er mye vilje her, istemmer Nilsen.

Noe Toril Lussand gladelig skriver under på.

— Den siste låten gikk kun på viljen. Jeg hadde ingenting igjen. Jeg er så sliten.

— Men for en innsats, damer!

JUBEL: Instruktørene fra Aktiv365 fikk opp både puls og humør hos Bergens slappeste. Toril Lussand (i midten) har gitt alt - absolutt alt! Foto: GIDSKE STARK

— Ja, vi har jo bestemt oss. Vi skal på Kilimanjaro, bekrefter Åshild.

— Var det gøy, Lina?

Lina og Jens setter opp sjokkerte ansiktsuttrykk.

— Gøy? Det var helt jævlig. De damene var helt gira, og sang med hele tiden. Jeg prøvde å synge med, men ... Og da de sa at vi passerte det andre laget, tenkte jeg bare "nei, det gjør vi ikke", sier Lina, men smiler tappert.

— Det var et helvete, men god trening. Jeg har en følelse av at parkeringsvakter ligger tynt an som Norges mest forhatte yrkesgruppe. De spinninginstruktørene sto ikke høyt i kurs midtveis der, supplerer Jens.

Aktiv365-gjengen er derimot strålende fornøyde.

— Det er superkult at de stiller opp, i grått vær og regn. Her er det full vilje og masse håp, fastslår Jørgen Johansson.

NY UTSIKT: Onsdag kveld var utsikten over Bergen byttet ut med svette Bergens slappeste-deltakere på spinningsykler. Foto: GIDSKE STARK

JUBEL: Instruktørene fra Aktiv365 fikk opp både puls og humør hos Bergens slappeste. Toril Lussand (i midten) har gitt alt - absolutt alt! Foto: GIDSKE STARK

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her ble bobilen og personbilen stående bom fast: – Det var litt uventet, kan man si

  2. Nå oppdateres smitterådene for buss og bane

  3. Dømt til ungdomsstraff for overgrep mot barn

  4. Superstjernen ber om møte med Erna Solberg

  5. «Ocean Viking» slo alarm: – Migranter truet med å skade seg selv og andre

  6. Mannen ville drepe en edderkopp. Det endte slik.