Stukket av skorpion

Skrekkopplevelse på ferie for lille Nicholas (8).

Publisert:

GUL SKORPION: Nicholas (9) ble stukket av en skorpion på ferie i Brasil. Her ser man skorpionen ligger død i en plastboks. Foto: KJETIL VASBY BRUARØY

Ferien til Brasil ble mer dramatisk enn hva familien til lille Nicholas (8) kunne forutse. Familien befinner seg i den lille landsbyen Tabatinga utenfor Natal i Brasil, hvor de har feiret jul.

Pappa Kjetil Vasby Bruarøy fra Os forteller til lokalavisen Midtsiden at det på julaften oppsto dramatikk da sønnen fikk en gul skorpion kravlende på ryggen sin. Det skjedde mens familien besøkte en restaurant.

Lille Nicholas ble stukket da han satt og lekte med kusinen sin.

Skorpion på ryggen

— Plutselig hører vi hun rope at Nicholas har en skorpion på ryggen. Vi trodde ikke helt på henne først, vi tenkte kanskje det var en øyenstikker, sier Bruarøy.

Da de fant ut at det faktisk var snakk om en skorpion, fikk de ansatte panikk.

— Frykten vår ble forsterket av at de ansatte ble helt ville og kom svingene med en håv, forteller Bruarøy.

Gjorde vondt

Bruarøy forteller at de begynte å springe rundt på hotellet for å få tak i skorpionen.

— Jeg antok at det var viktig, slik at sykehuset kunne vite hvilken motgift de skulle gi.

Bruarøy vet ikke hvilken type skorpion Nicholas ble bitt av, men de ansattes panikk kan nok forklares med den gule fargen skorpionen hadde.

— Det jeg har hørt om gule skorpioner, er at du kan du dø med en gang om du blir bitt, det er bare snakk om noen minutter, om ikke man får motgift, forteller han.

Forsøkte å holde seg rolig

Bruarøy forteller at de prøve å holde seg så rolig som mulig.

— Jeg var livredd inni meg.

Da de fikk tak i skorpionen satte de seg i bilen for å komme seg til sykehuset. Skorpionen hadde de ansatte tatt med seg i en plastboks.

Lille Nicholas holdt seg rolig, og begynte ikke å gråte, forteller Bruarøy.

— Jeg sa til han at dette bare var som et vepsestikk, og at han skulle få medisin. Men han spurte meg: Skal jeg dø nå, pappa?

- Kanskje bare litt giftig

Etter hvert som Nicholas ikke fikk flere symptomer, begynte nervene å roe seg hos faren. Alt er bra med Nicholas i dag, og har kun vært hoven på stikket i etterkant.

— Det kan hende at denne skorpionen bare er litt giftig, men da jeg søkte på google etter «yellow scorpion Brazil» var denne helt lik en som det stod et advarselstegn ved siden av, sier Bruarøy.

Ikke fått skrekken

Ifølge faren har sønnen ikke tatt skrekken etter opplevelsen.

— Han er veldig glad i dyr, og hadde gledet seg masse til å reise hit. Det har ikke preget oss på noen måte, sier han.

— Men hadde de ansatte holdt seg rolig, hadde vi nok ikke vært like redd. Men jeg tror ikke de er vant til å se slikt selv, for de antok jo at den var farlig, sier Bruarøy.

TOK BILDE: - Jeg antok at det var viktig å finne skorpionen igjen, slik at man skulle finne en motgift, sier pappa Kjetil. Foto: KJETIL VASBY BRUARØY

Publisert: