- Nå søker vi etter en antatt omkommet person

Letingen etter en savnet mann (37) i Sogndal går over i ny fase. Ingen søk er planlagt fredag.

Publisert Publisert

ANTATT OMKOMMET: Søket etter en savnet 37-åring fortsetter i helgen, men nå som et søk etter en antatt omkommet. ARKIVFOTO: CHRISTIAN BLOM

  • Ørjan Torheim
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I flere dager har det vært omfattende søk etter en 37-årig mann i Sogndal. Han forsvant fra turfølget sitt mandag ettermiddag, etter en tur på Haukåsen i Sogndal.

Les også:

Les også

Død person funnet i Florø

37-åringen var med i en gruppe fra en institusjon som driver med bo— og omsorgstiltak for brukere med spesielle hjelpebehov, har politiet tidligere opplyst.

Søkte til etter midnatt

Natt til fredag ble søket avsluttet like etter midnatt. Nå går det videre letearbeidet over i en ny fase, sier operasjonsleder Inge Værøy ved politiet i Sogn og Fjordane, Vest politidistrikt.

Nyheter hele døgnet:

Les også

Lik BT på Facebook

– Vi går over til søk etter en antatt omkommet person, sier Værøy til BT fredag morgen.Fredag er det i utgangspunktet ikke planlagt nye søk. Dagen skal brukes til å planlegge innsatsen i helgen, spesielt lørdag. Værøy sier man vil konsentrer seg om å sjekke ut elver og elvejuv, med start i elven Klarelvi.

— Det blir leting og søk med elveredningsgrupper, sier Værøy.

Sporløst

Til tross for svært omfattende leteinnsats, med opptil 100 personer i sving, er det ifølge Værøy ikke gjort funn av interesse.

Storstilt innsats:

Les også

Ti hunder settes inn i søket etter savnet 37-åring

Forsvarets Sea King-helikopter søkt med varmekamera i det store turområdet vest for flyplassen. Også et politihelikopter fra Oslo har bistått. Mannskaper fra Røde Kors, Sivilforsvaret, Norske redningshunder og politihunder fra Bergen har deltatt i søket–i tillegg til et stort antall frivillige.

37-åringen skal kun ha hatt T-skjorte og shorts på seg da han forsvant.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Leiter framleis etter sakna menn

  2. Ti hunder settes inn i søket etter savnet 37-åring i dag

  3. 100 personer leter etter savnet 37-åring i Sogndal