Hudfletter homoutspill

Basim Ghozland, forstander i Det Islamske Forbundet, mener at homofili er synd. Bergen SVs Amir Payan mener at Ghozland bør reise tilbake til Iran hvis han vil fortsette med slike uttalelser. Hva mener du?

  • Solfrid Torvund
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

– Vi forlanger at regjeringen kutter statsstøtten til Islamsk Råd Norge inntil Ghozlan står frem med en offentlig beklagelse, sier Payan i et opprop.

I torsdagens Dagbladet uttalte Basim Ghozlan, forstanderen i underorganisasjonen Det Islamske Forbundet, at homofili er et avvik — og at alle avvik i medisinsk forstand er en sykdom. Payan reagerer med opprop mot diskriminering av homofile.

– Mange har flyktet til Norge fra regimer som utviser de samme holdningene, for mange av oss kommer derfor Ghozlan uttalelser som et gufs fra fortiden, sier han.

Varsler aksjoner

Payan har kontaktet rundt 20 organisasjoner til å skrive under på oppropet, og varsler flere aksjoner.

– Hvis ikke det Islamske forbundet tar til fornuften å avsetter denne manen, vil vi forfølge denne saken med markeringer og vi oppfordrer andre; både enkeltpersoner og organisasjoner om å gjøre det samme. Når vi møter på slike fordommer i dagens samfunn skal både etniske nordmenn og nordmenn med innvandrerbakgrunn i fellesskap sette foten ned og gi grei beskjed om at vi ikke tolerer slike holdninger i samfunnet vi selv og våres barn og barnebarn skal leve i.

– En håndfull homofile muslimer

Mandag viser Fritt Ord en dokumentar om homofile muslimer.

Filmen "Gender Me!", en kreativ dokumentar som handler om homofile menn med muslimsk bakgrunn. I filmen møter vi blant annet en homofil imam fra USA og dragartister i Istanbul. I tillegg forteller muslimske flyktninger i Norge sine historier.

Leder for Islamsk Råd Norge tviler på at det finnes flere enn svært få homofile muslimer i Norge.

– Jeg har ikke sett dem, og er veldig skeptisk til at de finnes. Hvis de finnes, er de ganske få. Jeg tror man kan telle antall homofile muslimer i Norge på én hånd, sier Senaid Kobilica, lederen for Islamsk Råd Norge til Aftenposten. Islamsk Råd representerer nærmere 60 000 mus-limer i Norge.

Kobilica understreker imidlertid at muslimer som velger å praktisere homofili har rett til full frihet, og at ingen får trakassere eller forfølge dem. Samtidig bør de akseptere hva andre synes om dem.

Skal det Islamske Råd ha rett til å si at homofili er synd? Si din mening her!

PÅ BANEN IGJEN: Amir Payan fra Bergen SV angriper trosfellene i Islamsk Råd for deres homoutspill.
Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi fraråder folk å legge ut på tur i fjellet

  2. Stian Blipp i SAS-trøbbel: – Da spøker det for ferie

  3. – Det meste som har kunnet gå galt har gått galt

  4. – Jeg kan aldri gå noe sted uten å få blikk eller bli hvisket om

  5. Ble skrevet ut i januar. Drepte i mars. – Fikk ikke forsvarlig helsehjelp.

  6. Han slost med skyttaren på asfalten: – Eg skreik at vi må få vekk det våpenet