Skrifteksperter med nye funn i Isdal-saken

Nye undersøkelser av håndskriften til Isdalskvinnen kan tyde på at hun har fått skriveopplæringen sin i Frankrike, Belgia eller et annet fransktalende land.

FUNNSTEDET: Isdalskvinnen ble funnet død, sterkt forbrent, på et utilgjengelig sted i Isdalen, 29. november 1970. Arkiv

NTB

Det viser undersøkelser som en rekke skrifteksperter fra flere europeiske land har foretatt etter å ha gjennomgått flere dokumenter fra 1970 med kvinnens håndskrift, melder NRK.

Les også

Fem ting du bør vite om Isdalskvinnen

Den mystiske Isdalskvinnen brukte håndskrift på flere dokumenter som dukket opp etter at liket hennes ble funnet i Isdalen i Bergen. Kriminalsaken har siden vært uløst og kvinnens identitet har aldri blitt bekreftet.

Skriftgranskerne på Kripos søsterlaboratorium i Frankrike mener at de ser tydelige tegn på at Isdalskvinnen skriver med fransk skriftnorm. Den samme tilbakemeldingen har Kripos fått fra et annet laboratorium i Frankrike og skriftgranskere i Tyskland og Sveits.

MYSTISK: Var det slik Isdalskvinnen så ut? Denne fantomtegningen ble laget i 1970, like etter likfunnet.

Lederen for ID-gruppa i Kripos, Per Angel, mener skriftfunnene er interessante.

– Nå har vi ledetråder som peker i flere retninger, håndskrift mot Frankrike og Belgia, fyllinger mot Øst-Europa. Skriftfunnene kan si noe om livsløpet hennes – hun kan for eksempel ha bodd litt her og litt der. Når vi nå skal undersøke emaljen på tennene hennes og gjøre nye DNA-undersøkelser blir det spennende å se hvilke fellesnevnere vi sitter igjen med, sier han. (©NTB)