Nå er Bergen sentrum klar for jul

På jakt etter julestemningen? Dette tilbyr Bergen av julearrangementer.

Publisert Publisert
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Førjulstiden er i gang, og aller først ut var tenningen av julelysene i Strandgaten torsdag kveld.

– Det var utdeling av godteposer og flere hundre nattåpne butikker, forteller Steinar Kristoffersen, leder i Bergen Sentrum.

I år kommer åpningen av julegaten litt tidligere enn vanlig, da det amerikanske konseptet «Black Friday» faller på fredag 25. november.

– Da hadde det blitt litt mye på en gang. Lysene i Strandgaten blir derfor tent en uke tidligere.

Les også

Se Lysfesten 2015 i bilder!

KLAR FOR ÅPNING: Lørdag åpner Pepperkakebyen 2016. - Vi er nesten helt i mål, men det er alltid noen som er litt i siste liten, sier pepperkakesjef Steinar Kristoffersen. Foto: Bjørn Erik Larsen

Pepperkakebyen

I morgen er den store åpningen av Pepperkakebyen. Dørene åpner klokken 09.00, og klokken 11.00 åpnes byen offisielt av ordfører Marte Mjøs Persen (Ap).

– Det blir taler, snorklipping og kroning av Persen som pepperkake-borgermester, forteller Kristoffersen og sier det kun er detaljer igjen før byen står klar.

– Vi har fått inn pepperkakehus, biler, båter, slott og borger. I år har vi også fått inn en kopi av rådhuset i Oslo, sier han og ler.

Pepperkakebyen 2016 er snart klar for lørdagens åpning i Sentralbadet. Steinar Kristoffersen er pepperkakesjef. Foto: Bjørn Erik Larsen

Storslått lysfest for 28. gang

Lørdag 26. november er det duket for lysfest på Festplassen der lysene på juletreet på Lille Lungegårdsvannet tennes.

I løpet av 27 år har Bergens Tidendes lysfest rukket og bli en av bergensernes sterkeste førjulstradisjoner med titusenvis av mennesker samlet.

Klokken 15.30 varmer Bergen Brandkorps Musikkorps opp før den offisielle lysfesten åpnes klokken 16.00.

Karoline Krüger skal opptre under Bergens Tidendes 28. lysfest. Foto: Marita Aarekol

Politisk redaktør i BT, Frøy Gudbrandsen, teller ned til lystenning og Karoline Krüger og Eva Weel Skram opptrer. Deretter blir det allsang og fyrverkerifinale rundt klokken 17.

Også i år blir satt opp ekstra avganger på både buss og bybane i forbindelse med Lysfesten.

Eva Weel Skram kommer også til Lystfesten 26. november. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Les også

Solberg: – En unnlatelsessynd å ikke tilby skolegudstjenester

Julemarked og søndagsåpne butikker

Julaften i år faller på en lørdag, og leder i Bergen Sentrum informerer om at butikkene holder åpent de tre siste søndagene før jul.

Fra Lysfesten i 2015 Foto: Vegar Valde

– Alle de store sentrene er søndagsåpne fra klokken 14–19. Noen av butikkene utenfor sentrene kan kanskje synes 4. desember er noe tidlig, men de aller fleste butikkene holder åpent, sier Kristoffersen.

Han understreker julehandlingen tross alt den viktigste tiden for butikkene.

Ellers er det små og store ting som skjer i ukene fremover. Lørdag 10. desember er det Bylørdag, og Bondens Marked står på Bryggen hver lørdag fra neste helg og frem til jul.

Publisert